Bivši košarkaš Jao Ming ulazi u politiku

Bivša košarkaška zvezda Jao Ming, koji se povukao iz američke NBA lige zbog povrede, oprobaće se u politici.
Bivša košarkaška zvezda Jao Ming, koji se povukao iz američke NBA lige zbog povrede, oprobaće se u politici.

Ovaj 31-godišnjak postao je član savetodavnog tela gradske skupštine Šangaja.

Od kada je Jao saopštio u julu da je povreda okončala njegovu karijeru u Hjuston Roketsima, upisao je fakultet, započeo posao sa vinom i postao vlasnik profesionalnog košarkaškog kluba u Kini.

Na fotografijama objavljenim danas u državnim medijima, Jao je prikazan prilikom učešća na sednici komiteta Narodne političke konsultativne konferencije Šangaja. "U komitetu su 142 člana i Jao je najmlađi", rekao je za list "Čajna dejli" Kon Žong iz kancelarije za informisanje.

Savetodavni komitet nema stvarnu vlast, ali je uticajan i njegove predloge skupština najčešće usvoji. Jao će prisustvovati njegovim redovnim sednicama i zajedno sa ostalim članovima davati predloge za rad zakonodavnog tela i gradske vlade Šangaja.

U Kini je uobičajeno da se poznate sportske zvezde uključe u politički rad. Nosilac zlatne Olimpijske medalje, preponaš Liu Siang, član je savetodavnih tele i Šagaja i kineske skupštine.

Jao, jedan od najpopularnijih kineskih sportista koji je igrao osam sezona u NBA ligi, prošle godine je upisao univerzitet Điaotong u svom rodnom gradu Šangaju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet