Protesti u Egiptu i pored policijskog časa

Više stotina antivladinih demonstranata izašlo je sinoć na ulice Port Saida, Ismailije i Sueca, ne poštujući odluku predsednika Morsija o policijskom času.

Više stotina antivladinih demonstranata izašlo je sinoć na ulice Port Saida, Ismailije i Sueca, ne poštujući odluku predsednika Morsija o policijskom času.

Podsetimo, predsednik Morsi je u nedelju doneo odluku o zavođenju policijskog časa i vanrednog stanja nakon velikih nereda. Oko 50 Egipćana ubijeno je u sukobima demonstranata i policije. Najviše žrtava je bilo u Port Saidu i Suecu, pa je Morsi proglasio policijski čas u ta tri grada od 21 do 6 sati.

Organizacija za zaštitu ljudskih prava "Amnesti internešenel" uputila je reči osude na račun policije koja je pucala na demonstrante i ocenila da upotreba smrtonosnog oružja u sukobima tokom vikenda nije bila neophodna. Ta organizacija je zatražila da se oni koji su koristili prekomernu silu izvedu pred lice pravde.

Nasilje je zahvatilo Egipat od četvrtka uveče i nateralo vlasti da proglase vanredno stanje u trajanju od meseca u provincijama Port Saida, Sueca i Ismailije, gde su demonstranti napali i zapalili policijske stanice. Demonstracije su izbile i u Kairu i traju već peti dan, a juče je u sukobima policije i demonstranata ubijen jedan muškarac.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet