Osnivač Metroa izvršio samoubistvo

Milijarder iz Nemačke Oto Bajshajm, osnivač trgovačkog lanca Metro, danas je u 90. godini izvršio samoubistvo.
Milijarder iz Nemačke Oto Bajshajm, osnivač trgovačkog lanca Metro, danas je u 90. godini izvršio samoubistvo.

Kompanija za odnose s javnošću Brunsvik grup u ime Metroa je potvrdila navode medija da je Bajshajm izvršio samoubistvo. U saopštenju se navodi da je Bajshajm imao neizlečivu bolest i da se "oprostio od života zbog beznadežnog zdravstvenog stanja".

Bajshajm je bio jedan od osnivača Metroa 1964. godine. Posedovao je 10 odsto akcija te kompanije koja zapošljava 280.000 ljudi u 32 zemlje i ima tržišnu vrednost od oko 8,9 milijardi evra.

Prema nemačkim medijima, važio je za jednog od najbogatijih Nemaca s procenjenom imovinom od 4,8 milijardi evra, a nasledstvo od oko tri milijarde evra će ići dvema humanitarnim organizacijama, pošto nema direktne naslednike.

  • Србин

    19.02.2013 11:03
    у пакао
    Дао потпуно своју душу ђаволу коју је већ одавно продао...
  • v-ns

    19.02.2013 07:11
    nemam naslov za komentar
    Bolje da su podelili te pare raadnicima Metroa, jer rade-crnce za male pare.Gotovo da im deru kozu sa ledja,bar ovde u Novom Sadu.Niko ne sme da pisne,da ne izgube posao.Pouzdano znam,da imaju sindikat koji uzima clanarinu,a nista ne radi u interesu clanova,vec igraju kako sefovi i direktori sviraju.Bio im neki Francuz u kontroli i zapreceno radnicima,da niko ne sme da pisne,da se pozali,jer ce dobiti otkaz.Umro matori,a pojma nije imao kako se posluje u Srbiji u njegovoj renomiranoj stranoj kompaniji.
  • Novosadjanka

    18.02.2013 21:42
    @Zalosno - Metro
    Novcem se sreca ne kupuje, ali sam strasno nesrecna kada ga nemam, pa zak zbog toga i razbolim, a novca ni za lekara, a zavisi i sta neko podrazumeva pod srecom, pa tako da se nebih slozila sa Vama.
    Gospodin Bajshajm je sigurno doziveo 89god. uz dobru negu i skupe lekove, a sigurno se nije ubio oruzjem ili skokom sa zgrade ili skokom ispod auta, voza .....
    Na zapadu postoji takozvana eutanazija za pacaijente koji boluju od neizlecive bolesti - posebno u tim godinama, ali i kosta. Uz licnu odluku ili intravenozno ili popijes..... i zaspis zauvek. Misljenja sam da je takav nepovratni odlazak dostojanstveniji od patnje i muke dok cekas da ispustis dusu - a tek koliko to kosta......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet