Baletan: Kiselina u lice direktora nije moja ideja

Igrač Boljšoj baleta Pavel Dmitričenko optužen da je organizovao napad na umetničkog direktora tog teatra Sergeja Filina rekao je na sudu da nije nameravao da žrtva bude napadnuta kiselinom.

Igrač Boljšoj baleta Pavel Dmitričenko optužen da je organizovao napad na umetničkog direktora tog teatra Sergeja Filina rekao je na sudu da nije nameravao da žrtva bude napadnuta kiselinom.

On je rekao da se dogovorio sa napadačem da Filina udari u glavu. Solista Boljšog teatra platio je 50.000 rubalja (oko 1.600 dolara) dvojici muškaraca koji su ostvarili njegovu zamisao.

Dmitričenko, napadač Jurij Zarutski i Andrej Lipatov, koji je Zarutskog dovezao na mesto incidenta, priznali su krivicu. Dmitričenko je na sudu rekao da se poznaniku požalio na Filina, na šta je ovaj ponudio da "ga prebije". "Nije istina da sam mu rekao da baci kiselinu na Filina", kazao je Dmitričenko.

Filinu je 17. januara u lice bačena sumporna kiselina. Zadobio je teške opekotine oka i lica i nalazi se na lečenju u Nemačkoj. Poslednje vesti govore da mu se na levom oku vid obnavlja.

Neki ruski mediji pisali su da je Dmitričenko možda želeo da se osveti zbog toga što njegova devojka balerina Angelina Voroncova, takodje solistikinja u teatru, nije dobila vodeću ulogu u "Labudovom jezeru".

  • stevica decanski

    07.03.2013 16:11
    umetnici
    umetnicke duse.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.