30.000 policajaca čuva papu u Riju

Papa Franja dolazi sledeće nedelje u Rio de Žaneiro na Svetski dan mladih, a predviđeno obezbeđenje je najveća policijska akcija u istoriji tog grada.

Papa Franja dolazi sledeće nedelje u Rio de Žaneiro na Svetski dan mladih, a predviđeno obezbeđenje je najveća policijska akcija u istoriji tog grada.

"Biće to najveća policijska akcija ikada realizovana u ovom gradu", rekao je predstavnik državne službe za obezbeđenje Rija, Roberto Alzir Diaz Čaves.

Očekuje se da će na manifestaciji, koja traje od 22. do 28 juna, prisustvovati 1,5 miliona mladih katolika. Obezbeđivaće je 30.000 pripadnika policijskih i vojnih snaga, a grad će nadletati helikopteri. Osim toga, turistički delovi grada, metro i autobuske stanice, a posebno favele, biće neprestano pod nadzorom policije.

Papa će tokom boravka u Rio de Žaneiru između ostalog posetiti jednu favelu u severnom predgrađu. On neće koristiti vozilo sa posebnim obezbeđenjem, tzv. "papamobil", već otvorene džipove kako bi bio bliže narodu, navodi Frans pres.

  • tbd

    16.07.2013 07:54
    čuva ga
    od narodne ljubavi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet