Uhapšen vođa meksičkog narko-kartela

Meksička vlada saopštila je da je uhapsila Migela Anhela Trevina, vođu narko-kartela "Setas".

Meksička vlada saopštila je da je uhapsila Migela Anhela Trevina, vođu narko-kartela "Setas".

Trevino star 40 godina, poznat i kao Z-40, uhapšen je u ponedeljak ujutro u severnom gradu Nuevo Laredo na granici sa SAD, rekao je predstavnik vlade novinarima.

Mnoge od najtežih zločina u ratu oko droge počinili su pripadnici "Setasa", a medju njima je i masakr nekoliko desetina emigranata na severu Meksika 2010. godine, kao i masakr 49 ljudi čija su obezglavljena tela pronadjena prošle godine u blizini grada Montereja.

Bezbednosni stručnjaci kažu da je Trevino, koji je rodjen u Nuevo Laredu, preuzeo "Setas" nakon što su marinci ubili bivšeg šefa kartela u oktobru 2012. godine. Za njega kažu da je izuzetno nasilan.

Američke federalne vlasti optužile su Trevina i još 13 osoba da su milione dolara od šverca droge ubacili u poslove vezane za konjske trke širom SAD. Američki Stejt dipartment je ponudio nagradu od pet miliona dolara za informaciju koja bi dovela do hapšenja Trevina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet