Bela kuća: Putin kriv za obaranje aviona

Bela kuća je saopštila da je ruski predsednik Vladimir Putin "kriv" za obaranje malezijskog aviona iznad ratne zone u Ukrajini i ponovila da sa EU i G7 radi na uvođenju novih sankcija Moskvi.

Bela kuća je saopštila da je ruski predsednik Vladimir Putin "kriv" za obaranje malezijskog aviona iznad ratne zone u Ukrajini i ponovila da sa EU i G7 radi na uvođenju novih sankcija Moskvi.

"Ono što znamo jeste da je avion 'Malezija erlajnsa' oboren raketom koja je ispaljena sa zemlje. Ispaljena je sa zemlje u području koje se nalazi pod kontrolom separatista i gde Ukrajinci, zapravo, nisu sami koristili protivavionsko oružje u tom trenutku", izjavio je portparol Bele kuće Džoš Ernest.

"Zato smo mi zaključili da su Vladimir Putin i Rusi krivi za ovu tragediju", dodao je on.

Potpredsenik SAD Džozef Bajden razgovarao je juče sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom o istrazi o toj nesreći, kao i o političkoj dinamici u Ukrajini, navela je Bela kuća u odvojenom saopštenju.

  • Y

    26.07.2014 14:35
    @Mire - slažem se!
    U vreme preleta malezijskog aviona ukrajinske snage su vršile vežbu PVO. I to one snage koje finansira oligarh Kolomijski (dakle - paravojska). Nad mestom nesreće (oko 17h) nalazio se ruski satelit koji je snimao to područje. Nad mestom nesreće nalazio se i američki satelit, koji je snimao to isto područje. Rusi su snimke objavili (vidi se veliko pregrupisavanje PVO sistema "vojske" Kolomijskog). Amerikanci snimke nisu objavili. Kolomijski je vlasnik nekoliko ukrajinskih avio-kompanija, koje uključuju i kontrolore leta. Zašto je malezijski avion skrenuo sa kursa? Crne kutije su kod britanskih stručnjaka, koji će rezultate svojih istraživanja proslediti Holanđanima, bez obaveze da ih javno objave. Da li će ih Holanđani objaviti? Zavisi od toga da li će činjenice odgovarati Zapadu, ili ne. Sankcije Rusiji odgovaraju USA, pošto će njihovi negativni efekti najviše pogoditi zemlje EU, što USA odgovara. Otuda i tolika antiruska propaganda USA, ali bez ikakvih dokaza. A ukrajinska hunta, koja se tolika uzda u pomoć Zapada, kad razori sopstvenu zemlju, moći će samo da plače. Ako je pre toga narod ne "obriše", jer - politička nestabilnost u zemlji raste. Ukrajinski oligarsi, koji finansiraju sopstvene paravojne jedinice (veoma brojne, i naoružane bolje od vojske), započeće rat između sebe. Rat u bivšoj SFRJ biće "mala maca" u odnosu na ono što se prema Ukrajini. Na žalost!!!
  • bulava

    26.07.2014 12:42
    Mudonje ocete sada da bombardujete Rusiju kao Srbiju?!
  • мире

    26.07.2014 10:17
    Где су докази? Црно на бело где је???
    И шта сад? Па није вам он Садам, Слоба или Гадафи па да га бомбардујете. Све више показујете немоћ да ишта урадите, а Путин мудро ћути и чека доказе. Има да испадне да је УКР војска поново оборила цивилни авион.
    И молите бога да овај не прсне и поскида вам све сателите.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet