Južni tok nepotreban?

Rusija će graditi gasovod Južni tok samo ukoliko Evropi bude potrebno smanjenje rizika koje nosi tranzit gasa kroz Ukrajinu, izjavio je ruski ministar za ekonomski razvoj Aleksej Ulokajev.
Rusija će graditi gasovod Južni tok samo ukoliko Evropi bude potrebno smanjenje rizika koje nosi tranzit gasa kroz Ukrajinu, izjavio je ruski ministar za ekonomski razvoj Aleksej Ulokajev.

"Ako te potražnje ne bude, nećemo ga graditi", rekao je Ulokajev. "Ali, u tom slučaju, rizik kršenja garancija isporuka treba da preuzme na sebe onaj ko odbacuje takvu mogućnost", dodao je ruski ministar.

Vedomosti onlajn u tekstu pod naslovom "Južni tok više nije potreban" navodi da se eksperti sa njim slažu, jer je za Rusiju sada prioritet istočni pravac, odnosno Kina i da u uslovima krize ima smisla odbaciti Južni tok kao suvišnu infrastrukturu.

U Gaspromu kažu da je projekt u aktivnom stadijumu, da se vode pripremni radovi za izgradnju kako ispod mora, tako i na nadzemnom delu.

  • Rasa sa salasa

    27.11.2014 08:36
    Mislim da je vreme da oteramo Ruse u tri lepe.
  • Ivek

    26.11.2014 22:27
    Tako je, izbaciti monopoliste na vreme odavde, dosta je bilo deranja ovog ionako osiromašenog naroda sa najskupljim naftnim derivatima!
  • 26.11.2014 22:15
    Uskoro ce mo cuti da ni Beograd na vodi nije potreban.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.