Papandreu osniva novu partiju

Bivši premijer Grčke Jorgos Papandreu najavio je danas da planira da osnuje novu partiju i da napusti nekada moćni Pasok, koji je utemeljio njegov otac Andreas.
Bivši premijer Grčke Jorgos Papandreu najavio je danas da planira da osnuje novu partiju i da napusti nekada moćni Pasok, koji je utemeljio njegov otac Andreas.

Šezdesetdvogodišnji Papandreu najavio je formiranje nove partije tri sedmice uoči vanrednih parlamentarnih izbora, koji će biti održani 25. januara, prenosi AP.

Papandreu je bio premijer od 2009. do 2011. godine, kada je ekonomska kriza u Grčkoj bila na vrhuncu i to je prouzrokovalo veliki pad poverenja u Pasok.

U današnjem saopštenju, Papandreu je naveo da će više detalja o novoj partiji saopštiti sutra, nakon što preda dokumentaciju za njeno registrovanje.

Njegov otac Andreas formirao je Pasok 1974. godine i u tri mandata zaredom bio je predsednik vlade. Najzaslužniji je za obnavljanje demokratije u Grčkoj posle sedmogodišnje diktature koju je sprovodila vojna hunta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet