Uhapšen bivši direktor "Stana" Maksim Vojnović

Protiv bivšeg direktora "Stana" Maksima Vojnovića (61), bivšeg finansijskog direktora Gorana Zečevića (41) i njihovog saradnika Milenka M.(52) podneta je krivična prijava zbog osnovane sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.  
Protiv bivšeg direktora "Stana" Maksima Vojnovića (61), bivšeg finansijskog direktora Gorana Zečevića (41) i njihovog saradnika Milenka M.(52) podneta je krivična prijava zbog osnovane sumnje da su zloupotrebili službeni položaj. Milenko M. se, osim za to krivično delo, tereti i za zloupotrebu ovlašćenja u privredi.

U krivičnoj prijavi se navodi da su, od juna 2007. do polovine 2008. godine, oštetili JKP "Stan" za više od 20 miliona dinara, kao i da su utajom poreza državu oštetili za 5,5 miliona dinara. Postoji osnovana sumnja da je Vojnović naložio Zečeviću da uplati novac na račun Milenkove firme "MRM agrons wood". Međutim, za deo te sume u "Stanu" uopšte ne postoji poslovna dokumentacija, a drugi deo je uplaćen za navodni promet roba i usluga koji između ova dva preduzeća nije ni postojao.

Kako je za Radio 021 rekao portparol JKP "Stan", Mirko Jevtović, bivši direktor ovog preduzeća, Maksim Vojnović je za vreme svoje uprave opteretio preduzeće i kratkoročnim kreditom. "Čovek je zadužio firmu. Kako je moguće da to niko nije znao? Ko je to s njim potpisivao? Kako je moguće da oni koji su učestvovali s njim u prljavim poslovima i dalje ostanu na pozicijama na kojima su bili?", pita se Jevtović.

Vojnović i njegovi saradnici uhapšeni su i privedeni na saslušanje istražnom sudiji novosadskog Višeg suda.

  • Kibicer

    23.07.2010 07:06
    Maksim je kadar DS-a!!!
    Maksim Vojnovic je bio direktor i pre tog Marinkova, tj. za vlasti DS-a i LSV-a u gradu, a radio je i tada na isti nacin, pa cak i gore, ali to ne znaci da su ovi sada koji su ga nasledili bolji od njega, vec na protiv GORI SU!?

    Pogledajte kako su ovi sada upropastili firmu?
    Ranije su ljudi imali plate i posla, a sada zbog nesposobnih kadrova postavljenih od sadasnje koalicije na vlasti u gradu propadose Zelenilo, Stan, Vodovod, Toplana, SPENS, sve to propadanje se desavalo pod sadasnjim vodjstvom tih preduzeca.
    Ubedjen sam da cemo imati more krivicnih prijava protiv sadasnjih direktora zbog nelegalnog rada, zloupotreba polozaja, ne savesnog poslovanja u privredi, itd.
  • XXL

    22.07.2010 11:23
    dss..
    unistili..JKP,stan, rada marinkov..stan..dupleks.m gopkog...ljesnjak..mikavica..bozo laketa..miljus.. a ostali 8 direktora zlo..
  • SPS-ovac

    22.07.2010 11:10
    Sve su to nasi
    Cini mi se da ste se malo preracunali i jedni i drugi. Ova drzava kad bi imala stanovnika koliko ima partija bila bi Velika Srbija. Sav taj soder koji pominjete stigao je iz SPS-a, posle kataklizme. Zar se to ne vidi i sada po rezultatima?
    Kad bi bilo reda u nasoj dragoj Srbiji i kada bi sada neko cestito proverio kako je ta ekipa Vojnovic-Acimovic... poslovala sa recimo ekipom Maletic-kum Marinkov i ostala bratija kunem vam se zivotom svojim da bi bilo malo mesta u zatvoru gde strajkuju.
    A kad bi se nastavilo sa ovima koji se obavezase da ce srediti stanje onda bi se mozda nesto i desilo. Inace sve je to iz istog jata izletelo ili preletelo. Uporedite npartijske spiskove ili se raspitajte malo kod onih koji nisu zaboravili i koji nemaju blokadu mozga kao gospodin Jeftovic.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Danas se slavi Dan pobede nad fašizmom

Dan pobede nad fašizmom obeležava se danas u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je bezuslovnom kapitulacijom Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.