Ujedinili se Srbija, BiH, Hrvatska i Slovenija u protestu zbog "švajcaraca"

Na sastanku u Zagrebu, predstavnici udruženja građana - korisnika kredita u švajcarskim francima iz Hrvatske, Srbije, BiH i Slovenije dogovorili su se o zajedničkom delovanju.
Na sastanku u Zagrebu, predstavnici udruženja građana - korisnika kredita u švajcarskim francima iz Hrvatske, Srbije, BiH i Slovenije dogovorili su se o zajedničkom delovanju.

Planirani su zajednički protesti ispred banaka u zemljama regiona, javljaju bosanski mediji.

Predsednik Udruženja korisnika kredita "Švicarac" Kemal Duraković rekao je da su predstavnici udruženja iz ove četiri zemlje potpisali su Sporazum o saradnji i zajedničkom delovanju, razmenili informacije i dokumentaciju.

"U narednim danima zajednički ćemo delovati. Isti dan održaćemo proteste ispred banaka u sve četiri zemlje, zapaliti sveće ispred banaka. Pozvaćemo sve državne institucije da se uključe u rešavanje našeg problema", naveo je Duraković.

Po njegovom mišljenju, ni fiksiranje kursa nije rešenje. "I sa zamrznutim kursom korisnici kredita plaćaju mnogo veće rate i vraćaju mnogo više nego što su dobili kada su podigli kredite", naglasio je predsednik udruženja "Švicarac".

Ocenjeno je da je tokom sastanka u Zagrebu zaključeno kako je BiH daleko najviše otišla kada su u pitanju sudske presude korisnika kredita prema bankama.

"Od ove godine u Bosni i Hercegovini je doneto 35 presuda u kojima je ugovor u švajcarskim francima proglašen ništavnim i krediti se vraćeni u tzv. početno stanje gde korisnik vraća samo onoliki iznos koliki je i podigao", napomenuo je Duraković.

  • NE

    21.02.2015 08:06
    Svaka cast podrzavam Jugoslaviju , ali ne da im mi ostali vracamo kredite
  • Nadrndana

    21.02.2015 07:16
    Farsa
    Konačno su svi shvatili zašto su se ubijali.Nama rat njima brat, glupavi narod.
  • kiki

    20.02.2015 22:40
    Bravo. Tako se podiže svest građana da brane svoja prava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija