Vujović: Broj otkaza poznat u julu, ali cilj nije smanjenje zaposlenih

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da će se do jula izaći sa planom racionalizacije broja radnih mesta u javnom sektoru.
Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da će se do jula izaći sa planom racionalizacije broja radnih mesta u javnom sektoru.

"Koliko će biti otpuštanja i stvarnog viška zaposlenih zavisiće od mesta na kojem se oni nalaze i od toga koliko će se njih odlučiti da ranije ode u penziju", rekao je Vujović za RTS.

On je rekao da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave radi na novoj sistematizaciji platnih razreda, na osnovu koje će se znati koliko ljudi radi na pojedinim mestima, koliko su plaćeni i gde su viškovi.

"Nije cilj smanjenje zaposlenih nego efikasna država i da građani imaju veću motivaciju da rade u privatnom sektoru", rekao je Vujović.

Prema njegovim rečima, Svetska banka će strukturnim kreditima od oko 630 miliona dolara pomoći restrukturiranje ključnih javnih preduzeća, reformu državne uprave i restrukturiranje društvenih preduzeća u Agenciji za privatizaciji.

Vujović je rekao da će državna preduzeća imati svoje planove restrukturiranja, a govoreći o Srbijagasu, dodao da prvo treba uvesti discipilinu i otkloniti gubitke koje to preduzeće ima zbog neplaćanja gasa, a onda rešavati pitanje funkcionisanja preduzeća.

"Kad se uvede disciplina i građani i firme počnu da plaćaju gas, tek tad ćemo moći da se uhvatimo u koštac sa struktorom troškova Srbijagasa i načinom funkcionisanja", rekao je Vujović.

  • 25.02.2015 12:42
    Matori
    ne kenjaj!!!
  • jo

    25.02.2015 12:26
    Tipičan birokrata
    Ovo je klasičan primer kad puno izgovoriš a malo toga kažeš.Ili u prevodu na narodni jezik pala....enje.I onda vrhunac svega još 600 miliona novih kredita na grbači svih nas da bi rešio viškove.U tu priču kako će neko zbog male plate da ode u privatni sektor ni deca više ne veruju jer ko se uvali na državne jasle ni sa onom motkom ga ne možeš isterati
  • Ime mi je ...

    25.02.2015 10:48
    ...cilj nije smanjenje zaposlenih
    Već povećanje broja stolova i stolica. Da bi svi mogli da imaju i zvanično svoje radno mesto. Znam dve osobe u dve različite javne firme koje nemaju svoje stolice a vode se u administraciji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija