Od 1. novembra naplata putarine po pređenom kilometru

Od prvog novembra u JP "Putevi Srbije" najavljuju novi sistem naplate putarine tako što će se putarina obračunavati po pređenom kilometru na severnoj deonici Koridora 10.
Od prvog novembra u JP "Putevi Srbije" najavljuju novi sistem naplate putarine tako što će se putarina obračunavati po pređenom kilometru na severnoj deonici Koridora 10.

Ovo će biti uvedeno na putnim pravcima od Beograda ka Novom Sadu i od Novog Sada ka Subotici.

Darko Savić, rukovodilac naplate putarine "Puteva Srbije" rekao je za RTS da će biti otvorene četiri nove naplatne stanice. Pojasnio je da se konkretno ne radi o smanjenju cene putarine, već se radi o prelasku na pravdeniji sistem naplate putarine na severnoj deonici.

"Putarina će se od 1. novembra na severnoj deonici obračunavati po pređenom kilometru. Očekujemo odluku Komisije Vlade za prijem dodatnih zaposlenih kako bismo popunili nove naplatne stanice i krećemo sa radom u novom sistemu", kaže Savić.

Što se tiče južnog pravca Koridora 10 iz "Puteva Srbije" kažu da će se tu sistem zatvorene naplate putarine napraviti onda kada bude završen krak koji ide od Niša ka Preševu.

  • jan

    09.10.2015 16:22
    drumarina
    usvim zemljama se drumarina naplacuje vinetom tj za deset dana oko 10 eura po celoj drzavi gdegod idete a tu ce da bude NS subotica 20 u jednom pravcu i na sto kilometara bice njih 200 zaposlenih da naplacuju drumarinu. svaka cast ,ovde izgleda nema nikog da se seti nesto pametno.
  • 08.10.2015 13:45
    Madjari sada imaju godisnje vinjete po županijama što olakšava njihovom domaćem stanovništvu da za jeftine pare maksimalno koriste autoput u lokalu. Taiva vinjeta kosta 20 evra i vazi godinu dana. Zasto se nesto slično ne uradi i recimo za teritoriju Vojvodine koja je prosečne veličine jedne županije u Madjarskoj. Naplate ti 2.000-3.000 dinara godisnje i na relaciji recimo Novi Sad - Kovilj ili Novi Sad - Subotica možeš da se svaki dan godinu dana vozikaš gore dole. Odlično za zaposlene koji moraju da putuju svaki dan.
  • Ines

    08.10.2015 13:03
    nikad dosta
    Molicu lepo oce li se i metri placati ne samo kilometri

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija