Pomozite petogodišnjem Vanji da ode na operaciju

Petogodišnjem Vanji Bešlagiću je sa četiri i po godine otkriven tumor na mozgu koji se ne može operisati.

Jedina nada je čuveni dr Ben, poznat po uspešnosti lečenja ove vrste tumora. Međutim, lečenje ovom metodom mesečno iznosi 33.000 evra. "Ne zna niko da nam kaže vreme, vreme zna samo onaj u koga verujemo", navodi mama Ana Bešlagić.

Početkom ove godine u Dečjoj klinici u Tiršovoj Vanji su dijagnostikovali težak oblik tumora na mozgu meduloblastum ili gliom moždanog stabla. Nedugo zatim, Vanja je primljen na kliniku za neurohirurgiju.

"Kreće borba, kreće lečenje. Profesorka Dana Grujičić je Vanjin lekar, doktor, žena, majka, sve. Nemoguća je operacija na tom mestu, ne samo da neko ne može ili neće, nego ne može niko na svetu da operiše tu. To se ne dira, to ne sme operisati. Ugrađen mu je VP shant pumpica koja mu smanjuje pritisak u glavi, ispumpava likvor iz glave i stomaka pošto je tumor zapušio te resice i sve ostalo gde izlazi taj likvor da ne bi došlo do hidrocefalusa", navodi Vanjina majka.

U međuvremenu, Vanjino stanje se pogoršalo pa je jedino rešenje u tom trenutku bila zračna terapija na klinici za onkologiju, koju je dobro podneo. Ipak, uz dobru negu kod kuće i alternativnu metodu lečenja, na proleće Vanja se osećao mnogo bolje.

Međutim, kraj leta i avgust donose pogoršanje stanja, a u septembru novi snimak magnetne rezonance pokazuje da je tumorska masa veća nego na početku. Za zvaničnu medicinu je tu kraj, ne može više da pomogne. "Kreće unazad da se okreće kolo sreće i trenutno uz minimalna pogoršanja koja u početku samo ja primećujem, pa onda i ostali, evo dolazimo danas do momenta da je oduzeta leva strana skroz. Da Vanja ne može da priča, da pije na špric vodu, da jede kao kada je imao šest meseci kada je počinjao kašastu hranu, piški uz napore, stolicu mi izazivamo, masiramo se. Nema bolova, ali ima kočenja leve strane", ističe Ana Bešlagić.

Sada za Vanjinu porodicu počinje dvostruka bitka za vreme i za novac. Lečenje ovom metodom mesečno iznosi 33.000 evra, što je za Vanjinu porodicu u ovom trenutku nedostižna suma novca i zato je ovom petogodišnjem dečaku i njegovoj porodici potrebna pomoć.

Broj dinarskog računa: Raiffeisen banka a.d. Beograd 265-0000004661720-16 Srđan Bešlagić.

  • Sluzbenik

    31.10.2016 19:30
    Sms
    Dajte broj za sms

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.