Tužilaštvo odbacilo prijavu Saše Radulovića protiv Vučića

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da nema zakonskog osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv premijera Aleksandra Vučića i još nekoliko osoba po prijavi za zloupotrebu službenog položaja, neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca i trgovine uticajem, koju je protiv njih podneo predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović.
Tužilaštvo je navelo da je odluku donelo posle uvida u spise predmeta istrage koja se vodi protiv Veljka Belivuka zbog ubistva i istrage povodom ubistva Aleksandra Stankovića.
 
"Iz izveštaja policajaca koji su preduzimali radnje u predistražnom postupku u ovim predmetima ne proizilazi eventualna povezanost bilo kog prijavljenog lica sa dogadjajima i licima u vezi kojih se vode istražni postupci, a kako uz krivičnu prijavu nije priložen nijedan dokaz koji bi potvrdio njene navode, tužilaštvo je odlučilo na napred navedeni način", piše u saopštenju.
 
Predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović podneo je 28. marta krivičnu prijavu protiv premijera Aleksandra Vučića, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, direktora policije Vladimira Rebića, sekretara Uprave kriminalističke policije Dijane Hrkalović i Direkcije policije MUP-a Srbije zbog "krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja, neprijavljivanja krivičnog dela i učinioca i trgovine uticajem". On je krivičnu prijavu podneo i protiv brata predsednika Vlade Srbije, Andreja Vučića, zbog kako je naveo, krivičnog dela trgovine uticajem. 
 
Kako je tada saopštio, prijavu je podneo zbog "prinudnog preuzimanja luksuznih restorana i otimanja vrednog poljoprivrednog i građevinskog zemljišta u Srbiji". Radulović je, gostujući na N1, priznao da nema dokaze za svoje tvrdnje, ali da je tužilaštvu predočio informacije koje je dobio od pripadnika Uprave kriminalističke policije, za koje je naveo da su radili na više slučajeva koji su stopirani, a koji sa prikupljenim podacima ne smeju da izađu u javnost.
 
Pokret Dosta je bilo saopštio je da je Tužilaštvo za organizovani kriminal prekršilo Zakon o javnom tužilaštvu time što je odbacilo ovu krivičnu prijavu. Navode da je tužilaštvo prijavu odbacilo pod "očiglednim političkim pritiskom", a da će Radulovićev pravni tim upotrebiti sva pravna sredstva da obori takvu odluku, koju je okarakterisao kao "sramnu".
 
Opširnije o prijavi možete pročitati OVDE.
  • Pravda

    31.03.2017 16:50
    Pravda
    Pravda je spora, ali dostizna...stigne kad tad..
  • zastrasujuce

    31.03.2017 09:29
    Ali, zaista zastrasujuce. Pomislite da npr. Severna Koreja nije uvek bila ovakva drzava kakva je sad. Bila je obicna, civilizovana zemlja. Negde u proslosti, na vlast je dosao jedan ludak, i krenuo polako sa kradjama, manipulacijama, pretnjama, pa poceo da otima polako sve drzavne institucije od same drzave, da sve stavlja pod svoju apsolutnu vlast. Nije to bilo preko noci, nego visegodisnji proces da bi se stiglo do ovakve diktature i izolacije i uzasa u kojem zivi danas taj narod. Uglavnom mnogi i ne primete da im se to desava dok ne odmakne, dok se ne ugasi internet (tv je npr. vec fakticki ugasen), dok komsiju ne odvedu u mrak bez sudjenja zbog jedne recenice protiv vodje... a tad je kasno. Nemojte misliti ni za sekund da to nije moguce da se nama desi, i na sekund nemojte posumnjati da to nije veliki san ovog coveka.
  • Seka

    30.03.2017 22:26
    za Vericu
    @Dex

    bravo, skidam kapu, naklon do zemlje....to je to, u centar

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija