Vulin: Daćemo do znanja Francuskoj da smo nezadovoljni

Odluka francuskog suda da Ramuša Haradinaja ne izruči Srbiji ne može da prođe bez posledica po naše bilateralne odnose, izjavio je ministar rada Aleksandar Vulin.
Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru odbio je u četvrtak zahtev Srbije za izručenje Haradinaja.
 
Haradinaj je odlukom suda na koju Srbija više nema pravo žalbe, oslobođen i vratio se na Kosovo. Haradinaj je priveden 4. januara na teritoriji Francuske, na osnovu poternice koju je protiv njega izdala Srbija zbog ratnih zločina počinjenih tokom rata na Kosovu 1998. i 1999. godine.
 
Vlada Srbije naložila je svim državnim zvaničnicima i službenicima u ministarstvima, kao i direktorima javnih preduzeća da otkažu planirana službena putovanja u Francusku i da u naredna tri meseca ne dogovaraju nikakve posete i aktivnosti toj zemlji, pišu "Večernje novosti".
 
Vulin je najavio niz bilateralnih mera kojima će, kako kaže, Srbija staviti do znanja Francuskoj da je nezadovoljna, prenosi N1. Vulin je napomenuo da je Srbiji stalo do države, istine i žrtava kao i da je politika nadvladala pravo.
  • Boba NS

    29.04.2017 17:11
    Nisam srecan sto ga nisu isporucili, ali bi neko trebao da objasni Vulinu i onom drugom na V da postoje zemlje gde je sudstvo ne zavisno i izvsna vlast ne moze da utice na njega. Naravno to ovoj dvojici na V nije jasno.
    Pogledajte smao sta sudstvo u Americi trenutno radi Trampu. Pa zamislite tako nesto u Srbiji
  • dr Petrovic

    29.04.2017 15:09
    Odlicna prilika!
    Prekinuti pristup EU, proterati MMF, prikljuciti se alijansi azije, prekinuti diplomatske odnose sa Francuskom, za pocetak.
  • dobrotvorka

    29.04.2017 12:55
    TAČNO
    "Politika je nadvladala pravo" POSEBNO U SRBIJI i ne samo Pravo već sve, svuda je pustila svoje korovsko korenje!
    Većina naroda u Srbiji je nezadovoljna vama, aktuelnim političarima jer ste nas osiromašili i dotukli više od bili kojeg neprijatelja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija