Policija intenzivno rasvetljava napade na LGBT osobe

Beogradska policija rasvetlila je dva napada na pripadnike LGBT populacije, koji su se nadavno dogodili u Beogradu, dok se za počiniocima napada na transrodnu osobu na Trgu Republike, 8. maja ove godine intenzivno traga, saopšteno je iz MUP-a.
Identifikovane su tri osobe, dva maloletnika i jedno punoletno lice, koje su 29. aprila u centru Beograda napale G. Š.
 
Protiv njih je nadležnom tužilaštvu podneta krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično delo teška telesna povreda.
 
Takođe, policija je rasvetlila i jučerašnji napad na N. M. u Požeškoj ulici, pa je protiv osobe koja je vrađala, ismevala i gurala N. M. po nalogu tužilaštva podnela zahtev za pokretanje prekršajanog postupka.
 
Kada je reč o napadu na T. D, koji se dogodio 8. maja na Trgu Republike, policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja i traga za počiniocem. Do sada su pregledani video zapisi sa obližnjih kamera i radi se na identifikaciji napadača.
 
Tokom današnjeg obeležavanja Međunarodnog dana protiv homofobije, transfobije i bifobije na manifestaciji na Trgu Republike došlo je do dva manja incidenta.
 
Naime, jedna osobe je na štandu "Labrisa" poprskala pivom grčke turiste, a druga osoba je nasilno oduzela balon od aktivista ove organizacije. Policija je odmah privela ove osobe i protiv njih će, nakon konsultacija sa nadležnim tužilaštvom, biti preduzete odgovarajuće mere, navodi se u saopštenju.
  • Rade

    17.05.2017 20:35
    Policija ne radi praznikom
    Znači, rasvetlili Kenedija?!
  • Мунгос

    17.05.2017 19:17
    То, милицијо моја.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.