Portal tanjuginfo.rs ugašen na zahtev Tanjuga

Po zahtevu Novinske agencije Tanjug, ugašen je portal tanjuginfo.rs, koji je svojevremeno osnovao estradni menadžer Saša Mirković, koji je uzeo ime i brend Tanjuga, sa kojim nije imao nikakve veze.

Nadležno, arbitražno telo, Komisija za rešavanje domenskih sporova, odlučila je, po tužbi Tanjuga, da se briše domen, odnosno sajt tanjuginfo.rs, zbog povrede prava žiga Tanjuga.

Menadžer Saša Mirković registrovao je u novembru 2015. domen i medij tanjuginfo-rs, s namerom, kako je tvrdio, da "sačuva brend", a pretendujući da nezakonito i neovlašćeno preuzme ime i tradiciju Tanjuga.

Mirković je na taj način javnost doveo u zabludu u pogledu veze između svog portala i novinske agencije Tanjug, kao i po pitanju autorstva tekstova koji su se pojavljivali na sajtu tanjuginfo.rs.

Legitimišući se neosnovano kao nastavljač tradicije, odnosno naslednik Tanjuga, Mirković je povredio prava agencije Tanjug, koja je preduzela mere da zaštiti svoja prava i ime i otkloni sve eventualne nedoumice u pogledu toga ko je "pravi" Tanjug.

  • The Lalosh

    12.06.2017 19:00
    @ neko
    Na zapadu bi morao da plati i milionsku odštetu za neovlašćeno korišćenje brenda. Tamo ne možeš ni slično da nazoveš bez saglasnosti vlasnika prava.
  • velo

    12.06.2017 18:36
    @neko
    To što pišeš nije tačno, na zapadu bi sve još brže bilo odlučeno u korist tanjuga. Takođe bi i lažno pretstavljanje bilo kažnjeno, (Pokušaj da registruješ nešto što ima u imenu reč Microsoft pa da vidim koliko dugo će biti privatno vlasništvo)
  • neko

    12.06.2017 17:31
    Mogli su da otkupe domen od njega. Na zapadu sud ne bi doneo ovakvu odluku o brisanju domena. To je privatno vlasništvo i ne trebalo da može tako lako da se oduzme...bez obzira o čemu se radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.