Uveden SOS telefon za policajce

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije otvorilo je SOS telefon za policajce za hitnu psihološku pomoć u izuzetno stresnim situacijama.
Strukovno udruženje policije navodi da je reč o telefonskoj liniji koja je dostupna neprekidno, sedam dana u nedelji, a uvedena je u okviru Odeljenja za psihološku prevenciju i selekciju MUP-a.
 
Hitna psihološka pomoć namenjena je zaposlenima MUP-a koji pomišljaju na samoubistvo, kod kojih postoji opasnost da će počiniti nasilje u porodici ili drugi oblik nasilja, za one koji su doživeli gubitak člana porodice ili bliske osobe ili su doživeli razočarenje visokog intenziteta. Takođe ga mogu koristiti i ljudi koji se osećaju izrazito tužno, nesrećno, uznemireno, bespomoćno ili očajno.
 
"Zamišljeno je da uloga psihologa i socijalnog radnika bude da pruži prvu psihološku pomoć zaposlenima u izrazito stresnoj situaciji, a ne da rešava konkretne probleme", navodi se u saopštenju.
 
Strukovno udruženje policije dodaje da za sva pitanja koja nisu iz domena hitne psihološke podrške u izrazito stresnim situacijama zaposleni mogu zakazati razgovor s psihologom ili socijalnim radnikom u prostorijama Odeljenja za psihološku prevenciju svakim radnim danom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija