Kuća ljudskih prava traži da se Crti dopusti da posmatra izbore u Pećincima

Kuća ljudskih prava i demokratije saopštila je da organizacije koje je čine zahtevaju od Opštinske izborne komisije u Pećincima da odmah ukine zabranu udruženju Crta da sutra posmatra izbore u toj opštini, i dodala da je zabrana zloupotreba i kršenje zakona.
Kuća ljudskih prava je konstatovala da je Opštinska izborna komisija odbila Crtu bez obrazloženja, iako je "Crta prethodnih godina dokazala svoj kredibilitet i profesionalnost u praćenju izbornog procesa".
 
Posmatrači te organizacije su pratili i parlamentarne izbore 2016. i predsedničke 2017. godine.
 
Kuća ljudskih prava je dodala da je građanska kontrola izbora posebno važna u Srbiji gde su izbori poslednjih godina "opterećeni brojnim nepravilnostima, incidentima, pritiscima i sumnjama u regularnost". 
 
"Odluka OIK Pećinci dodatno podstiče te sumnje i stvara utisak da je kontrola nepoželjna i problematična", navodi se u saopštenju.
 
Kuću ljudskih prava i demokratije čine Građanske inicijative, Beogradski centar za ljudska prava, Komitet pravnika za  ljudska prava YUCOM, Helsinški odbor za ljudska prava, Centar za praktičnu politiku, Beogradski centar za bezbednosnu politiku, Slavko Ćuruvija Fondacija, Transparentnost Srbija i BIRODI.
  • rastibudjilizovani

    23.12.2017 19:55
    Au
    Pa ovde na spisku sve moj do mojega. Kad oni budu dali spisak svojih finansijera onda ih pustiti. Dotle taraba i slus.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija