Ne odustaje se od provere znanja instruktora u auto-školama

Agencija za bezbednost saobraćaja ne odustaje od namere da proverava znanje instruktora.
Ne odustaje se od provere znanja instruktora u auto-školama
Foto: Pixabay
Licence za instruktore, predavače i ispitivače u auto-školama Srbije podeljene su po automatizmu 2013. godine bez provere znanja i polaganja ispita.
 
"Novosti" prenose da se u toku seminara i polaganja ispita ustanovila da neki instruktori koji imaju važeće licence nisu na ispitima znali da odgovore na najjednostavnija pitanja poput toga koliko časova traje praktična obuka za B kategoriju, koliko traje sat praktične obuke, šta je preticanje, kao i da odgovore na pitanje koja je razlika između parkiranja i zaustavljanja.
 
Isti izvor iz Vlade Srbije kaže da direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja nije htela da prisustvuje sastanku sa auto-školama jer su iscrpljene sve mogućnosti za dogovor i saradnju posle višemesečnih pregovora i sporazuma koje su auto-škole prekršile.
 
Podsetimo da su vlasnici auto-škola iz više gradova Srbije pre nekoliko dana održali protest pred zgradom Vladom Srbije. Oni su tražili da se ukine obaveza obnavljanja licence za instruktore na svakih pet godina i da ostane na snazi propisana minimalna cena obuke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija