Krivične prijave protiv dva generala zbog zlostavljanja

Vojni sindikat Srbije podneo je krivične prijave protiv načelnika Generalštaba Ljubiše Dikovića i komandanta Komande za obuku VS Đokice Petrovića.
Oni su, kako navodi sindikat u saopštenju, zlostavljali potčinjenog i mlađeg pripadnika vojske.
 
Vojni sindikat Srbije je naveo da je jedan od prijavljenih u periodu od godinu dana konstantno fizički zlostavljao oko 2.000 potčinjenih tako što im je naredio da nose zaštitne maske neprekidno i do 90 minuta, bez obzira da li se nalaze u kancelarijama ili na otvorenom prostoru. 
 
Prema navodima u saopštenju, Vojni sindikat Srbije u potpunosti će odgovoriti svojoj zakonskoj obavezi i "staviti se u zaštitu pripadnika VS koje zastupa kao reprezentativni sindikat, bez obzira na pritiske koje tužilaštva trpe da po tim prijavama ne postupaju ili da ih neosnovano i nezakonito odbacuju, što je do sada bio slučaj". 
 
"Svaku anomaliju u radu koju primetimo procesuiraćemo u skladu sa zakonom i javno obelodaniti u cilju zaštite svojih članova i svih zaposlenih u Ministarstvu odbrane, kao što je to nedavno bilo u slučaju 'kapetan'", navodi se u saopštenju.
  • petejac

    05.03.2018 14:46
    Rekao bih, počelo je!
    Nisu samo ova dvojica...
  • folirant

    05.03.2018 14:30
    bravo sindikat
    Vi zaista brinete o svom članstvu (šteta što ste ispolitizirani).Kada će da tražite 40-to časovnu radnu nedelju,tj da ne raite subotom i nedeljom?Zamisli terali vojsku da nose maske, da nije žalosno bilo bi smešno.I vi treba da branite narod i državu?
  • Grunf

    05.03.2018 14:10
    Obuka
    Au pa djokica trenira strogocu a verovatno ni Sam ne zna da stavi masku , bas napredno .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija