Mediji: Siniša Mali najbliži ulasku u Vladu, "klima" se pozicija Zorane Mihajlović

Baveći se temom moguće rekonstrukcije vlade, "Blic" ističe da je aktuelni gradonačelnik Beograda Siniša Mali trenutno najbliži Nemanjinoj 11.
Mediji: Siniša Mali najbliži ulasku u Vladu, "klima" se pozicija Zorane Mihajlović
Foto: 021.rs
Kako navodi "Blic", pozivajući se na navode neimenovanog izvora, aktuelni gradonačelnik Siniša Mali sigurno neće ostati na toj poziciji. 
 
"Mali je trenutno najbliži Nemanjinoj 11. Očekuje se da će uporedo sa glasanjem za gradonačelnika i novi saziv Skupštine grada biti sprovedena i rekonstrukcija Vlade. Među opcijama je da Mali zameni ministra finansija Dušana Vujovića ili privrede Gorana Kneževića", navodi izvor "Blic-a". 
 
Isti izvor tvrdi da "oni iz privatnih razloga najverovatnije neće biti u Vladi" kao i da Vujoviću "nije bliska ideja o povećanju plata i penzija", što je dodatan razlog za njegov odlazak. 
 
Kako "Novosti" nezvanično saznaju, osim najmanje četvoro ministara koji su "viđeni" za smenu, poljuljane su i pozicije ministarke gradevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović. Prema izvorima ovog lista, "njenu smenu najviše zagovara premijerka Ana Brnabić, sa kojom je u neskrivenom sukobu, ali se još ne zna da li se sa tim potezom slaže šef države i predsednik SNS Aleksandar Vučić, sa kojim je Brnabić zakazala konsultacije". 
 
List navodi i da na stolu najverovatnije neće biti samo konkretna kadrovska rešenja, nego i raspored ministarstava, odnosno eventualno razdvajanje postojećih portfelja i uvođenje novih. Pozivajući se na navode izvora, list piše da je nova kadrovska kombinatorika tesno povezana sa izborom prvog čoveka prestonice. 
 
Naime, rekonstrukcijom Vlade, otvoriće se prostor za transfer "jakih političkih igrača" iz gradske vlasti u ministarske kabinete, te i ovaj list navodi da se sve više spekuliše da će Vujovićev resor naslediti aktuelni gradonačelnik Mali, ali i da bi gradski menadžer Goran Vesić mogao da preuzme infrastrukturu od Mihajlovićeve, dok bi njoj ostao saobraćaj "ako preživi metlu". 
 
List navodi da se kao pojačanje u timu Ane Brnabić pominje direktor Univerzitetske klinike u Tiršovoj Zoran Radojičić kao i direktorka Festivala igre Aja Jung koja bi mogla da zauzme stolicu ministra kulture Vladana Vukosavljevića, a da bi kao "prekobrojni" mogli da budu Knežević, Vanja Udovičić (sport) i Goran Trivan (zaštita životne sredine). 
 
Izvor "Blic-a" navodi da je najbliža poziciji da vodi Beograd trenutno predsednica opštine Savski Venac Irena Vujović, a odmah iza nje je i Radojičić. 
 
"Zasad najbliža poziciji da vodi Beograd je predsednica opštine Savski Venac. Ona uživa veliko Vučićevo poverenje, a već je bila zamenica gradonačelnika i do tančina zna kako funkcioniše Skupština grada", navodi neimenovani izvor. 
 
On dodaje da je i direktor Univerzitetske klinike u Tiršovoj "i sam rekao da bi mu bio izazov da dođe u poziciju da vodi grad", ali da će "ipak konačnu odluku doneti predsednik Aleksandar Vučić uz prethodnu konsultaciju sa strankom koju vodi". 
 
Poslednji rok za odabir novog gradonačelnika je 16. jun, a konstitutivna sednica Skupštine Beograda morala bi da bude održana do 17. maja.
  • Somborac

    21.03.2018 12:28
    Muljatori
    Muljanje poltrona, nestrucnih i kompromitovanih "kadrova"ne moze biti promena u cilju jacanja Vlade vec pre svega nagradjivanje poslusnika .Niko normalan u Srbiji ne moze poverovati da su otpaci iz DS Mali i Vesic nekakvi strucnjaci za bilo sta, osim sto su spremni da za svaku vlast rade ono sto im gospodar poveri.
  • Predragg

    21.03.2018 10:25
    Manipulatoru nije dovoljno sto je Mali i njega uprljao Savamalom,bugarskim stanovima,fontanom , jelkom i ko zna cime jos. I ,umesto da ga skloni,On gura do krajnjih granica. Izgleda da ce zavrsiti,politicki,kao i Milosevic. Ocigledno je sujeta jaca od razuma. Hoce to ,kod osoba sa bolesnim egom.
  • Možda grešim

    21.03.2018 10:20
    Mihajlovićka mi je deluje jedna od retkih iz aktuelne vlasti koja misli svojom glavom i koja nije primitivna i negativna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija