Odbačene prijave protiv Stefanovića i Ružića za sastavljanje netačnih biračkih spiskova

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković kazao je da nije iznenađen odlukom Drugog osnovnog tužilaštva u Beogradu da odbaci krivične prijave koje je taj pokret podneo protiv ministara Nebojše Stefanovća i Branka Ružića i još 17 građana zbog sumnje da su izvršili krivično delo sastavljanje netačnih biračkih spiskova.
Odbačene prijave protiv Stefanovića i Ružića za sastavljanje netačnih biračkih spiskova
Foto: Medija centar Beograd
"Nisam iznenađen, naše tužilašto odavno nije samostalno, ono je alat u rukama jedne političke stranke", kazao je Janković u emisiji Pravi ugao na Radio-televiziji Vojvodine.
 
On je istakao da je Pokret imao dokaze, ne samo protiv ministara, već i građana koji su se našli na biračkom spisku, a ne žive na tim adresama. "Da je tužilaštvo razmotrilo krivične prijave kao što treba, onda bi pozvalo te osobe i pitalo ih da li žive na toj adresi, kada su se prijavili na tu adresu, da im daju ugovor o zakupu", rekao je Janković.
 
On je kazao da nije iznenađen i da je krivične prijave podneo da bi učinio uslugu Tužilaštvu da se "probude iz transa i kome u kojoj se nalaze". "Treba nešto da ih protrese, nadam se da će ih protresti svest o tome da svi vide da to što rade, rade ne u korist građana nego u korist jedne stranke", istakao je Janković.
 
On je rekao da izjava ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića da "birački spisak nikad nije bio sređeniji", nije tačna i da su oni sve vreme na to upozoravali. On je kazao da izbori nisu tačno pokazali izbornu volju građana. "Tužilaštvo nije depo za stranačke kadrove, već za primenu zakona", zaključio je Janković.
 
Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je danas krivičnu prijavu Pokreta slobodnih građana protiv ministara Nebojše Stefanovća i Branka Ružića i još 17 građana jer nema dokaza da su sačinili netačni birački spisak povodom beogradskih izbora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija