SRS najavila miting u Hrtkovcima za 6. maj

Srpska radikalna stranka (SRS) najavila je danas da će 6. maja održati miting u Hrtkovcima, mestu u Vojvodini u kome je predsednik SRS-a Vojislava Šešelja pre 26 godina, prema pravosnažnoj presudi suda u Hagu, počinio ratni zločin.
SRS najavila miting u Hrtkovcima za 6. maj
Foto: 021.rs
"Na Đurđevdan, 6. maja u 11 časova Srpska radikalna stranka održaće veliki narodni miting u centru Hrtkovaca. Na mitingu će govoriti predsednik srpskih radikala dr Vojislav Šešelj. Vidimo se", napisala je na svom tviter nalogu funkcionerka i poslanica SRS Vjerica Radeta.
 
Međunarodni sud u Hagu 11. aprila je pravosnažno osudio Šešelja na 10 godina zatvora zbog podstrekavanja progona Hrvata u selu Hrtkovci u Vojvodini 1992. godine.
 
Apelaciono veće sudskog Mehanizma zaključilo je da je Šešelj govorom, koji je u tom selu održao 6. maja 1992, podstakao progon, deportaciju i prisilno premeštanje Hrvata iz Hrtkovaca. Po pravosnažnoj presudi, Šešelj je tim govorom i "počinio" progon nad Hrvatima "kršenjem prava na bezbednost".
 
U presudi se navodi da je Šešelj u govoru rekao da "u Hrtkovcima nema mesta Hrvatima", da je "ubeđen da će se Srbi iz Hrtkovaca...ubrzo otarasiti preostalih Hrvata", da "ćemo Hrvate oterati do granice srpskih zemalja, a odatle mogu peške da nastave, ako pre toga ne odu sami" i da Hrvati "nemaju gde da se vrate". Okupljena masa je te Šešeljeve reči propratila uzvicima "Hrvati u Hrvatsku" i "Ovo je Srbija", a posle Šešeljevog govora, po pravosnažnoj presudi, "mnogi Hrvati i drugi nesrbi napustili su Hrtkovce u okruženju prisile, zlostavljanja i uznemiravanja".
  • Sever Srbije

    19.04.2018 12:18
    Mislim na nervozu njihovu kod nekih u tom periodu,volim zene al deckice ipak ne.izvini nemas sanse kod mene decko!
  • @Sever Srbije

    19.04.2018 09:55
    Po tebi je sramota biti devojka i imati pms, pošto to koristiš da uvrediš drugog muškarca? To samo ukazuje da ti nisi pravi muškarac, jer da jesi, voleo bi i razumeo devojke, znao bi da su mnoge hrabre, pametne, snažne, isto kao i nežne i ranjive. Ceni druge da bi tebe cenili. Onaj ko drugog napada ustvari ima problem sam sa sobom.
  • Sever Srbije

    19.04.2018 00:16
    VladaN
    Devojko sta pricas da li si u pms-u?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija