Konsultacije Čanka sa Cvetkovićem

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će u narednih nekoliko dana imati konsultacije sa premijerom Mirkom Cvetkovićem o usvajanju Zakona o javnoj svojini od kojih će zavisiti hoće li LSV u Skupštini Srbije podržati taj važan evropski zakon.

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će u narednih nekoliko dana imati konsultacije sa premijerom Mirkom Cvetkovićem o usvajanju Zakona o javnoj svojini od kojih će zavisiti hoće li LSV u Skupštini Srbije podržati taj važan evropski zakon.

"Mislim da ćemo kao i do sada pronaći još prostora za funkcionisanje i da će zakon, posle izmena za koje ne sumnjam da će biti učinjene, i za nas biti prihvatljiv", rekao je Čanak. On je naveo da Zakon o javnoj svojini nije bio deo koalicionog dogovora prilikom formiranja vlade 2008. i da zbog toga podrška Lige tom zakonu zavisi od toga hoće li se postići dogovor sa premijerom. Ocenio je da je Zakon o javnoj svojini nastavak nepravde prema Vojvodini, ali istakao da su konsultacije neophodne da bi se videlo šta je moguće uraditi.

Čanak je ponovio da Ustav iz 2006. godine, koji je "stavio novu omču oko vrata Vojvodine i kompletne decentralizacije zemlje", mora da se menja i dodao da zato Zakon o javnoj svojini i ne doživljava kao trajno rešenje. Govoreći o amandmanima na kojima LSV insistira, on je rekao da pitanje vraćanja železnice Vojvodini nije političko isterivanje pravde ili predizborni marketing, već važna stvar o kojoj se mora razgovarati. Naglasivši da je železnica u Vojvodini bolno pitanje, podsetio je da u proteklih 80 godina u pokrajini nije napravljen ni kilometar pruge, kao i da se polovina železničke mreže ne koristi ili je uništena.

  • semtex

    23.09.2011 17:06
    @Bolero
    Nije to prodaja,to je ispunjavanje dogovora o pridruzivanju;)
  • Prasence

    23.09.2011 08:59
    Jaoooo ode i ovo malo para sto drzava ima...Sad su novci stvarno u klopci!!!
  • Bolero

    22.09.2011 21:14
    Sada sam dao svoj glas ovoj nesposobnoj koaliciji i ne verujem da cu ikad vise,jer jedino sto znaju to je kako najlakse rasprodati zemlju i nista vise.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija