NUNS brine predizborna kampanja

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izrazilo je danas zabrinutost povodom izveštaja da se pojedine partije spremaju da na TV stanicama tokom predizborne kampanje zakupe sate programa u najgledanijim terminima, a da su pojedine to već učinile.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izrazilo je danas zabrinutost povodom izveštaja da se pojedine partije spremaju da na TV stanicama tokom predizborne kampanje zakupe sate programa u najgledanijim terminima, a da su pojedine to već učinile.

"Ovakav vid 'saradnje' medija i političkih stranaka potpuno je suprotan osnovnim principima novinarske profesije i u krajnjem ishodu rezultira neobjektivnim i pristrasnim informisanjem građana", naveo je NUNS u saopštenju. To novinarsko udruženje je pozvalo Republičku radiodifuznu agenciju, Savet za štampu i druga tela i organizacije koji se bave medijima da učine sve kako bi se obezbedilo normalno funkcionisanje medija i u predizbornoj kampanji i sprečila njihova politička zloupotreba.

NUNS je naveo da bi pojačano nastojanje stranaka da prisustvo u javnosti u predizbornoj kampanji obezbeđuju zakupljivanjem prostora u medijima naročito moglo da bude pogubno ove godine, kada su mediji, kao i celo srpsko društvo, u velikoj krizi i kada vlasnici nastoje da iskoriste svaku moguću priliku da zarade novac. NUNS je podsetio medijske vlasnike i urednike da je prioritetni zadatak medija objektivno i nepristrasno izveštavanje javnosti.

  • Lenka

    22.10.2011 08:52
    Ludo burazeru, ...ludo!!!
    NUNS, nije bio zabrinut, kada je Dragan Đilas (DS) imao monopol na reklamni prostor RTS-a!?
    Nije imao zamerke na medijski uticaj Srđana Šapera (DS)!?
    I to GODINAMA!!!

    A sada je eto zabrinut, što se neko ko je u opoziciji drznuo da zakupi neki termin, na nekoj televiziji?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.