Rusija: Učešće Konuzina na skupu SNS uobičajena praksa

Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je danas da učešće ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Konuzina na skupu Srpske napredne stranke smatra uobičajenom diplomatskom praksom.
Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je danas da učešće ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Konuzina na skupu Srpske napredne stranke smatra uobičajenom diplomatskom praksom.

"Održavanje kontakata sa svim političkim snagama države u kojoj ambasador boravi i učešće na različitim manifestacijama koje one organizuju predstavlja uobičajenu međunarodnu diplomatsku praksu", naveli su u ruskom Ministarstvu.

Krajem nedelje su se u medijima pojavile informacije o učešću Konuzina na skupu ove opozicione stranke. To je, kako se navodi u saopštenju ruskog Ministarstva inostranih poslova, "poslužilo kao povod nekim srpskim političarima da govore o navodnom pokušaju mešanja ambasadora u unutrašnje stvari" Srbije.

Konuzin je u subotu u Nišu na skupu povodom trogodišnjice od osnivanja SNS izneo stav da je ova stranka postala jedan od glavnih pokazatelja raspoloženja građana Srbije, čime je stekla mogućnost da pravi planove opštenacionalnog karaktera, ali istovremeno i odgovornost zbog poverenja i nade koje ljudi polažu u tu političku partiju.

Njegovo učešće na ovom skupu i poruke koje je izneo u srpskoj javnosti lider Lige socijaldemokrata Srbije, Nenad Čanak, ocenio je kao mešanje u unutrašnje stvari Srbije i tražio da se Konuzin protera iz Srbije.

  • Veljko

    05.11.2011 15:26
    Sta ce sada braca rusi da misle o nama,kada nam poliricari iz vlasti ruze sliku nacije i prave od nas nepozeljne partnere za svetske sile.
  • Sofronije

    02.11.2011 00:46
    Naravno da će ozbiljna država da odreaguje i da zaštiti svog diplomatu, svaka im čast za too..Otvoreno su pokazali stav prema vladajućoj koaliciji i Rusija će biti presrećna kao i narod u Srbiji kad im vidi leđa..
  • Pavle

    01.11.2011 22:31
    Kamo sreće da se Rusi mešaju u našu politiku! Oni su bar naklonjeni Srbima, a ne kao ovi iz Evrope što nam postavljaju silne uslove koji samo njima idu u korist! Ne vidim šta tu ima loše, nadam se da će SNS pobediti na sledećim izborima i da će biti naklonjeniji Rusiji, jer ipak oni mogu mnogo da nam pomognu!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Evropa danas slavi Dan pobede nad fašizmom

U Evropi se danas, 8. maja obeležava Dan pobede nad fašizmom u znak sećanja na dan kada je 1945. stupila na snagu bezuslovna kapitulacija Nemačke u Drugom svetskom ratu.