VIDEO "Ili Srbija ili mafija": Održan veliki miting opozicije u Beogradu uz šetnju do RIK-a

Predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" poručili su večeras sa završnog predizbornog skupa pred više hiljada ljudi na Trgu republike u Beogradu da je "promena počela - promena na bolje".
VIDEO "Ili Srbija ili mafija": Održan veliki miting opozicije u Beogradu uz šetnju do RIK-a
Foto: 021.rs
Građane su motivisali da 17. decembra bez straha izađu na izbore. Po završetku skupa, kao i nakon protesta koji su održavani pod istim imenom, na razglasu je puštena pesma "Vostani Serbie", nakon čega su se okupljeni uputili ka zgradi Narodne skupštine u Ulici kralja Milana, gde se nalazi sedište Republičke izborne komisije, sa porukom da će pratiti, čuvati i odbraniti izborne rezultate.
 
Kandidat za poslanika te koalicije Srđan Milivojević ocenio je da za pobedu 17. decembra nije potrebna komanda Stepe Stepanovića ili živojina Mišića, već "komanda savesti i olovka u rukama".
"Za ovu pobedu treba samo olovka", rekao je Milivojević i dodao "keca precrtavamo, sedam zaokružujemo".
 
Naveo je da 17. decembra neće biti borba za vlast, već borba za slobodu.
"Ova zemlja zaslužuje slobodu, ne damo ovu zemlju, ona nama pripada", rekao je Milivojević i dodao "ili Srbija ili mafija".
 
 
Okupljeni, koji su nosili veliki broj srpskih zastava, popunili su Trg republike, kao i okolne ulice u kojima je bio zaustavljen saobraćaj.
 
Jedan od nosilaca parlamentarne liste "Srbija protiv nasilja" Marinika Tepić, potpredsednica Stranke i slobode i pravde, pozvala je građane da 17. decembra "oteraju zlo".
 
"Bez straha, ne posustajmo pred njihovom propagandom da su nesmenjivi i da im niko ništa ne može. To nije tačno i oni to znaju. Zato su gnevni i zato su besni", rekla je Tepić.
 
Ocenila je da se 17. decembra bira da li će vladati "mafija i partija", ili red, zakon i Ustav, kao i da li će "nepravda biti svuda oko nas, ili će to biti brzo dostižna pravda".
 
Kandidat za gradonačelnika Beograda liste "Srbija protiv nasilja" Vladimir Obradović pozvao je građane da izađu na izbore 17. decembra, iako će biti hladno i da zaokruže promene.
 
 
"Mi ne biramo stranke u nedelju. Biramo u kakvom ćemo društvu živeti, u kakvom ćemo gradu živeti. Ne želimo da živimo u društvu i gradu u kome vlada nasilje", rekao je Obradović.
 
U nedelju, prema njegovim rečima, SNS odlazi sa vlasti nakon 10 godina, nakon decenije "rasparčavanja i rasprodaje Beograda".
 
Obradović je ocenio da aktuelni gradonačelnik Aleksandar Šapić mora da ode i da mu "neće pomoći ni koalicija sa liderom Srpske radikalne stranke Vojislavom Šešeljem".
Nosilac liste za beogradske izbore Dobrica Veselinović naveo je da mu je mladost bila obeležena protestima, a da su ga oblikovali protesti protiv nepravde, protiv zagađenja i protesti za promene.
 
Prema njegovim rečima, oni koji vladaju društvom već 30 godina su upropastili generacije i oterali ih iz zemlje.
 
"Da, mislim na Dačića, mislim na Šešelja, i da, mislim na Aleksandra Vučića. Znam da nas je sa druge strane više. Možda smo bili povučeni i tihi, ali pogledajte oko sebe", rekao je Veselinović, nakon čega su građani započeli skandiranje "Vučiću odlazi".
  • @mile

    13.12.2023 07:29
    Pa to onaj isti sto gura svoje maloletno dete da dočeka Mihajlovića sa pogacom,a kad deca igraju folklor za Futog onda kaže da je to “korišćenje dece u političke svrhe”
    Nego kad smo kod njega,jel stigla provera diplome? Mislim sve je legit jer kad čovek od 50 god ja jednu godinu završi osnovnu srednju i fax to mora biti apsolutni genije
  • 696

    13.12.2023 07:21
    Garant
    vrdalama prošle noći nije oka sklopio.
  • joki

    12.12.2023 22:59
    Ovo je izgleda jedina opozicija!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.