"Referendum nije u interesu države"

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je danas da eventualno održavanje referenduma na severu Kosova nije u državnom interesu i da može dodatno iskomplikovati situaciju.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je danas da eventualno održavanje referenduma na severu Kosova nije u državnom interesu i da može dodatno iskomplikovati situaciju.

Bogdanović je rekao da se boji da ovakvim potezima gradjani sa severa Kosova ulaze u sukob sa svojom državom, jer interes države nije da se u ovom trenutku održi takva vrsta referenduma. "Ako unapred znate rezultat i odgovor na postavljeno pitanje, onda mislim da ne treba trošiti vreme i gubiti energiju na referendum. Ovakvi potezi mogu izazvati reakciju medjunarodne zajednice i Albanaca", upozorio je Bogdanović.

On je ocenio da je očito da je organizovanje referenduma interes nekih političkih partija iz Beograda koje po sistemu što gore to bolje, još više žele da iskomplikuju situaciju u zemlji.

  • 04.01.2012 22:20
    koincidencija slucajnosti
    Komentar na referendum tek nakon objave da ce stici americki hameri
  • 04.01.2012 20:22
    Samo da primetim
    Izjava dolazi nakon najave donacije USA hamera
    a kad su jos objavili datum referenduma
    ...
  • Gustavus

    04.01.2012 18:48
    Dokle?
    Koliko se ja sećam, u Srbiji pre desetak godina,imali smo referendum vezan za Kosovo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.