Uhapšen žandarm zbog dvostrukog ubistva kod Rekovca

Policija je privela pripadnika Žandarmerije A. K. (33) zbog osnovane sumnje da je ubio pa zapalio dvojicu mladića iz Jagodine.

Policija je kasno sinoć privela pripadnika kraljevačkog odreda Žandarmerije A. K. (33) zbog osnovane sumnje da je ubio pa zapalio dvojicu mladića iz Jagodine.

Mladići od 29 i 28 godina, kako se sumnja, prvo su ubijeni iz vatrenog oružja, a potom zapaljeni u okolini Rekovca. Veruje se da je A. K. mladiće ubio hicima u glavu kod kraljevačkog sela Zakuta, a zatim ih na zadnjem sedištu "audija" prevezao do atara sela Ratković gde ih je zajedno sa vozilom zapalio.

Identitet ubijenih mladića je poznat, ali će podaci zvanično biti saopšteni nakon DNK analize.

Prema saznanjima policije, A. K. je pozvao jednog od ubijenih momaka da dođe na područje Kragujevca i pogleda automobil koji bi mu ustupio na ime duga od 5.000 evra. Posle susreta u Kragujevcu, oni su se automobilom"audi TT" švajcarskih registarskih oznaka, odvezli na područje Kraljeva.

A. K. je, sedeći na zadnjem sedištu, pucnjima u glavu usmrtio dvojicu momaka, čija je tela potom prebacio na zadnje sedište i automobil odvezao do svoje kuće u Kragujevcu, odakle je uzeo kantu sa benzinom. Nakon toga, "audi TT" sa telima na zadnjem sedištu odvezao je do sela Ratković u okolini Rekovca, gde ih je polio benzinom i zapalio.

Predsednik Višeg suda u Jagodini Dragan Janićijević izjavio je za "Blic" da su tela žrtava bila potpuno spaljena, a da su ih prepoznali članovi porodica na osnovu ličnih predmeta.

"Žrtve su prepoznate na osnovu ručnog sata, marke "Festina", i zlatnog lanca sa krstom. Njihovi najbliži su prepoznali prednmete, i tako se utvrdio identitet. Tela su bila potpuno spaljena, ali se na pronađenim lobanjama videlo da su ubijeni hicima iz vatrenog oružja, koji su im ispaljeni u glavu. Jedan od njih je ubijen jednim hicem, a drugi sa dva, jer je u njihovim lobanjama pronađeno toliko rupa", kaže Dragan Janićijević.

Spaljeni automobil sa ugljenisanim telima, u ponedeljak u jutarnjim satima pronašao je jedan meštanin Ratkovića.

"Video sam između drva nešto crno veliko. Prišao sam i šokirao se. Unutra se videlo na oba sedišta nešto, pomislio sam da su ugljenisani ljudi, šta drugo. Osećao se neki užasan miris. To nisu ljudi iz našeg sela. U Ratkoviću niko ne vozi takva kola", rekao je on.

Mediji prenose da, prema podacima jagodinske policije, ubijeni mladići nisu imali problema sa zakonom.

  • Zoran

    17.07.2013 06:45
    beneficije.
    Policija i žanadrmerija beše imaju beneficije na radni staž? E pa isto tako bi trebalo da imaju i beneficije na izrečenu kaznu za svako krivično delo za koje budu osuđeni.Na svaku godinu zatvora po 3-4 meseca dodatno.
  • kontraritam

    16.07.2013 18:37
    @ ZoranNS
    Vreme je da ZoranNS podnese ostavku na mesto plaćenog komentatora sajta 021, jer nijedan njegov predlog nije usvojen u poslednjem četvorogodišnjem mandatu...;)
    (Ništa lično, mala šala)
  • Балакаха

    16.07.2013 16:22
    Криза, јад и беда
    Како се ова криза, јад и беда буду настављали и продубљивали, бојим се да ћемо имати све више оваквих случајева, и на крају у потпуном колапсу система, одметнуће се неке наоружане јединице које ће около тумарати и узимати оно што им треба или им се свиди. Један "Побеснели Макс" сценарио, али без Побеснелог Макса.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija