Pajtić s Jovanovićem za čvrću saradnju DS i LDP

Predsednik LDP Čedomir Jovanović i zamenik predsednika DS Bojan Pajtić razgovaraće sutra o mogućnostima za buduću čvršću saradnju dve stranke, saznaje Danas.

Predsednik LDP Čedomir Jovanović i zamenik predsednika DS Bojan Pajtić razgovaraće sutra o mogućnostima za buduću čvršću saradnju dve stranke, saznaje Danas.

Pajtića je za susret s Jovanovićem ovlastilo uže Predsedništvo DS.

Ovim je DS pozitivno odgovorila na inicijativu LDP za razgovore predstavnika dve stranke u pokušaju definisanja zajedničke programske platforme. LDP je, podseća list, inicirala objedinjavanje više političkih partija opozicije, ali i građana koji nisu stranački opredeljeni ili su se povukli iz aktivne politike, kako bi se formirala uspešna i efikasna alternativa aktuelnoj vladajućoj koaliciji.

Predsednik demokrata Dragan Đilas je potvrdio da je rukovodstvo te stranke donelo odluku da se intenziviraju razgovori sa LDP i Čedomirom Jovanovićem, kao i sa ostalim strankama opozicije koje dele evropske vrednosti. "Želimo da tražimo ono što nas spaja i da u nekim stvarima radimo zajedno i u parlamentu i van njega", rekao je Đilas.

Jovanović u izjavi za Danas navodi da je pozitivan odgovor DS na inicijativu LDP ohrabrenje. "Rekonstrukcija vlade i godinu dana vlasti Nikolića, Dačića i Vučića jasno pokazuje da nemaju plan za izlaz Srbije iz krize. Umesto njih, to moramo uraditi mi, svesni svih naših razlika, ali spremni da radimo zajedno", kaže Jovanović. Prema njegovim rečima, treba ponuditi novi koncept koji nije reanimiranje političkih saveza koji su pravljeni samo da bi se došlo do procenta više na izborima.

  • Bivsi demokrata

    23.09.2013 20:33
    Pa gde su sada silni clanovi DSa? Zar Pajtic misli da ce nesto da napravi sa sirotim LDPom ?! :D
  • Wiki

    18.09.2013 18:46
    Jovanović svesno zamenjuje teze. Nije sadašnja vlast zemlju ugurala u krizu. U redu, kriza je u celom svetu ali ovolika ne. Zašto? Zato što ostale zemlje nisu imale na vlasti garnituru kojoj je prioritet bilo punjenje vlastitih džepova.
  • panonius

    18.09.2013 09:37
    čuvaj se vatre!
    Pajtiću , što baš tebe guraju u ovaj bubanj gde sreće nema?? Mani se ćorava posla.
    Sve ovo je potrošena municija...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija