Snimak mini-morisa poslat u FBI

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je snimak bezbednosnih kamera koje su snimile automobil "mini moris kantrimen", koji je 25. jula na Brankovom mostu usmrtio Luku Jovanovića, poslat u američki FBI, gde će pokušati da ga "što bolje prečiste".
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je snimak bezbednosnih kamera koje su snimile automobil "mini moris kantrimen", koji je 25. jula na Brankovom mostu usmrtio Luku Jovanovića, poslat u američki FBI, gde će pokušati da ga "što bolje prečiste".

Stefanović je, gostujući u dnevniku RTS-a rekao da je, na osnovu pronađenih delova branika, blatobrana i retrovizora, utvrđeno da je vozilo proizvedeno u periodu novembar 2012. - januar 2013. godine i da se sada proverava kod prodavaca. On je dodao da se policija Srbije obratila i kolegama u inostranstvu kako bi otkrila vozilo.

Prema rečima Stefanovića, 20 ljudi iz policije 24 sata dnevno, u smenama po 12 sati, pregleda snimke svih graničnih prelaza, kako bi pronašli da li je "mini moris kantrimen" izašao iz zemlje i otkrili njegovu registraciju.

Stefanović je u utorak izjavio da je pregledano svih 86 automobila te marke registrovanih u Srbiji i da je utvrđeno da nijedan od njih nema oštećenja koja bi ukazivala da je učestvovao u nesreći na Brankovom mostu.

Roditelji Luke Jovanovića razgovarali sa Stefanovićem

Roditelji Luke Jovanovića sastali su se sa  Stefanovićem, a posle razgovora nisu želeli da daju izjave za medije. Novinari su nakon sastanka upitali oca preminulog, Bojana Jovanovića, da li sada idu na Brankov most, gde je trebalo da bude održan protest, na šta je on odgovorio da "ne idu na most, već na neko drugo mesto".

Ranije danas, prijatelji Luke Jovanovića pozvali su građane da se okupe na Brankovom mostu gde je on 26. jula stradao i pozvali su ministra Stefanovića da im se pridruži u protestu i pruži im podršku u cilju pronalaženja ubice. Oni su najavili blokadu mosta, ukoliko se Stefanović ne pojavi. Do blokade nije došlo, jer je u međuvremenu održan sastanak ministra Stefanovića sa roditeljima stradalog.

Luka Jovanović je poginuo 25. jula kada ga je na silasku s Brankovog mosta, dok je sa nekoliko prijatelja pokušavao da pomeri automobil kome je otpao točak, udario automobil koji je dolazio iz pravca Zelenog venca. Vozač "mini-morisa kantrimena" nije se zaustavio, a Lukini roditelji i drugovi već četvrti dan dolaze na Brankov most da protestuju zbog toga što vozač još nije otkriven i smatraju da Lukinog ubicu neko štiti.

  • Koja

    14.08.2014 10:01
    policija
    Ako njima za ovo treba FBI, a kažu da se vozilo nalazi na teritoriji RS, šta će nam onda MUP, ne razumem.
  • ?

    14.08.2014 08:00
    ?
    Koliko uopste ima takvih automobila u Srbiji? Milion? Hiljadu? Sto? Deset? Koliko ima zelenih, plavih, crnih, sivih?

    Pa jel treba narod da ide od vlasnika do vlasnika da im gleda automobile? Ko to pokusava da dobije na vremenu? Ko stiti ubicu i zasto? Planira li se sad neka gej parada ili neko novo poskuljenje da se skrene paznja naroda sa ovog slucaja?
  • Spark

    14.08.2014 06:04
    Posaljite...
    ...snimak cele Srbije u FBI.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.