Podigli cene osiguranja, pa se provodili na Tari

Udruženje osiguravača Srbije platilo je četvorodnevno gošćenje na Tari za više od 400 zaposlenih iz osiguravajućih kuća.
Udruženje osiguravača Srbije platilo je četvorodnevno gošćenje na Tari za više od 400 zaposlenih iz osiguravajućih kuća.

Samo tri meseca nakon poskupljenja obaveznog osiguranja vozila za najmanje 45 odsto, Udruženje je organizovalo i iskeširalo "Sportske igre", za zaposlene iz 23 kompanije. Od četvrtka do nedelje u hotelima Omorika i Beli bor Udruženje je ugostilo u proseku po dvadesetak radnika iz svakog osiguranja. Njihov jedini zadatak je bio da tokom petka i subote pokažu veštine u 15 sportova i da prime nagrade.

U Udruženju osiguravača čiji je generalni sekretar Vladan Manić nisu hteli da odgovore koliko su tačno na Taru poslali ljudi i koliko ih je sve to koštalo. "Industrija osiguranja je gotovo u potpunosti u privatnom vlasništvu, te se finansijski podaci dostavljaju samo vlasnicima akcionarima", kažu u Udruženju.

U tom udruženju su ipak prevideli da je da je njihov član i najveća kompanija na tržištu osiguranja "Dunav osiguranje", koja je u državnom vlasništvu. Ina;e, četvorodnevna igrarija Udruženje je koštala oko pet miliona dinara. Toliko je po staroj ceni koštalo i obavezno osiguranje za 780 "punta".

Tih pet miliona dinara jednako je i poskupljenju obaveznog osiguranja koje plaća 1.380 vlasnika automobila ove marke. U hotelu Omorika kažu da pun pansion za redovne goste košta 3.050 dinara, plus 100 dinara za boravišnu taksu. Ista usluga u Belom boru je 2.610 dinara.

podsetimo, Udruženje osiguravača je predložilo, a Narodna banka odobrila poskupljenje obaveznog osiguranja vozila od 1. jula. Tako je nova cena za podine marke sada veća i za 60 odsto. Zahtev za poskupljenjem Udruženje je pravdalo činjenicom da je cena polise poslednji put povećana 2008, ali  i dodatnim troškovima poput naknade za RFZO.

  • Carls Tejlor

    24.09.2014 06:49
    Hahaha pa mozemo samo da se nerviramo jer smo previse lenji i glupi da bi nesto preduzeli.
  • bane - novi sad

    24.09.2014 06:36
    nasledjeno iz socijalizma
    Organizovanje sportskih igara je nasledje iz prethodnog sistema a danas ga jos koriste samo dobro stojece ( finansiski ) i srodne kompanije ali i budjetski korisnici . Tako na primer imamo i sportske igre penzionera , svih javnih preduzeca . Zanimljivo je da zaposleni pa i penzioneri dizu glas protiv stednje a istevremeno se rado odazivaju besplatnom boravku na planini ili nekoj banji . Naravno da svi znamo da nista nije besplatno i da neko te igrarije mora da plati .
    Trosenje novca na ovaj nacin je vise pitanje za one koji pristaju i sindikate nego za premijera .
  • Fuj

    24.09.2014 06:32
    Lopovska GAMAD!!!
    Bice gadne revolucije.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija