Večeras protest zbog "Utiska nedelje"

Nezavisno udruženje novinara Srbije pozvalo je novinare da se večeras u 21 čas, okupe ispred zgrade B92 kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog skidanja emisije "Utisak nedelje" sa programa te televizije.

 

Nezavisno udruženje novinara Srbije pozvalo je novinare da se večeras u 21 čas, okupe ispred zgrade B92 kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog skidanja emisije "Utisak nedelje" sa programa te televizije.

Kako navodi NUNS, dolazak na skup treba da bude izraz ličnog stava novinara koji su zabrinuti zbog sve očiglednijeg sužavanja prostora za razmenu različitih mišljenja u srpskim medijima i javnom diskursu u celini. Dodaje se da će okupljanje pred redakcijom B92 biti tihi protest, što znači da nisu predviđena javna obraćanja.

"Ne sporeći pravo nijednom mediju da samostalno utvrđjuje i sprovodi uređivačku politiku, NUNS podseća da je jedna od obaveza novinara i medija koji se bave informativnim programom da podstiču slobodu javne reči i da omoguće pluralizam mišljenja.

UNS: B92 da poštuje ugovor

Udruženje novinara Srbije pozvalo je Televiziju B92 da poštuje ugovor o emitovanju "Utiska nedelje".

"Veoma je teško poverovati u tvrdnje poslovodstva B92 da razvojni planovi iziskuju premeštanje uticajne i gledane autorske emisije na kablovski kanal B92 Info. Ukoliko B92 prekrši važeći ugovor sa Oljom Bećković, samo će se pojačati sumnje u obrazloženja poslovodstva ove medijske kuće", navedeno je u saopštenju UNS-a.

Matić: Nastaviti emitovanje emisije

Glavni i odgovorni urednik informativnog programa B92 Veran Matić saopštio je da je pozvao Bord direktora da se odmah nađe rešenje kako bi "Utisak nedelje" bio na programu već iduće nedelje. Kako je naveo, svi učesnici u razgovorima, uključujući predstavnike TV Mreže, podržavaju ideju da info kanal bude noseći za sve informativne, političke, debatne, kulturne i edukativne emisije, dok bi se osnovni kanal B92 profilisao kao zabavni, što je proces koji je već u toku.

"Nesporazum je vezan za vreme prebacivanja emisije, tj. želju vlasnika da se to što pre dogodi i želju druge strane da postoje jače garancije da će to biti kanal na kojem će izvesno biti i drugi najkvalitetniji programi B92, istraživačke emisije, humanitarni i socijalni programi i društveno odgovorne akcije", naveo je Matić.

  • Zoran

    28.09.2014 18:20
    Bojim se za 021 .
  • Barracuda

    28.09.2014 16:39
    Kontrola uma je najuspešnija
    nad onima koji nemaju mozga.
  • alf

    28.09.2014 16:24
    b92 / sve manje gledam
    B92 do sada sam gledao zbog izvanrednih intervju emisija i sagovornika koji su imali nešto da kažu.
    Ali kako su je mnogi novinari napustili sve manje ga gledam.
    Možda pogledam vesti , neke emisije kažiprsta - jedino ako su sagovornici iskričavog duha.
    Mnogi sagovornici nemaju ama baš ništa da kažu – jalovi ,besciljni , apologetski razgovori puni dosadne fraze. Ne smem da navedem imena sagovornika.
    Utisak nedelje postao mi je odbojan , jer se u telefonskom razgovoru javljaju „zadivljeni sns slušaoci po naredbi“ super zadovoljni , koji super žive – a neki partneri u razgovoru su toliko sns orjentisani da mi je tegobno.
    B92 info - to ni ne gledam.
    Sve televizije u Srbiji inostrani svet interesuje samo kao napomena koja traje 12 sekundi u emisiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Danas se slavi Dan pobede nad fašizmom

Dan pobede nad fašizmom obeležava se danas u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je bezuslovnom kapitulacijom Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.