Preminuo pokrajinski ombudsman

Nakon kraće bolesti, danas je u Novom Sadu preminuo pokrajinski ombudsman Dejan Janča.

Nakon kraće bolesti, danas je u Novom Sadu preminuo pokrajinski ombudsman Dejan Janča.

Na funkciju pokrajinskog ombudsmana, Skupština Vojvodine izabrala ga je u oktobru 2009. godine.

Bio je, između ostalog, šef Katedre za međunarodno pravo i međunarodne odnose Pravnog fakulteta u Novom Sadu, član Komiteta UN za ljudska prava u Njujorku, član Komiteta za humanističke nauke Evropske naučne fondacije u Briselu, direktor Centra za evropske studije u Institutu za međunarodnu politiku i privredu u Beogradu, ambasador SCG u Mađarskoj, te predavač na Diplomatskoj akademiji pri Ministarstvu spoljnih poslova u Beogradu. Objavio je više od 50 naučnih radova iz oblasti međunarodnog prava i međunarodnih odnosa, pretežno o problematici međunarodne zaštite ljudskih prava i prava EU.

Komemoracija povodom smrti Dejana Janče održaće se u utorak, 6. jula, u 10 sati u Velikoj sali Skupštine Vojvodine. Dr Janča će istog dana u 14.45 h biti sahranjen na Gradskom groblju u Novom Sadu.

  • Nikola

    04.07.2010 02:16
    Vecni mir
    Poginuo je veliki i istaknuti Vojvodjanin. Neka mu je slava i vecni mir.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija