Srbija dobija elektronske građevinske dozvole

Izdavanje elektronskih građevinskih dozvola u Srbiji počeće u drugoj polovini sledeće godine, najavila je resorna ministarka Zorana Mihajlović.
Izdavanje elektronskih građevinskih dozvola u Srbiji počeće u drugoj polovini sledeće godine, najavila je resorna ministarka Zorana Mihajlović.

"Deo podzakonskih akata je već spreman, a ostatak će biti završen do 15. februara", rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je precizirala da će građevinske dozvole početi da se izdaju u roku od 28 dana danom stupanja na snagu izmena tog Zakona. "Ona će prvo biti u papiru, a od druge polovine sledeće godine, biće elektronske", rekla je Mihajlović i podvukla da će investitori imati drugačiji ambijent, da neće više ići od šaltera do šaltera, od ministarstva do ministarstva, već da će sve to raditi lokalne samouprave.

"Investitor ima prvi dolazak na šalter ili službu gde se interesuje, daje svoj idejni projekat, nakon toga praktično radi sve opština, grad ili država, obezbeđuju mu sva potrebna dokumenta i nakon toga on priprema projekat za građevinsku dozvolu i dobija gradjevinsku dozvolu. To je revolucionarni korak što se tiče Srbije", istakla je Mihajlović.

  • Vlada

    05.12.2014 10:19
    @Jo
    Kako Jo kaže, tako je bilo do sada, tako jeste, tako će biti i posle donošenja i stupanja na snagu podzakonskih akata u vezi sa elektronskim građevinskim dozvolama. Ministarka i ekipa oko nje ovo rade naprečac, diletantski i zarad jevtinih političkih poena.
    Zakon je jedno, a mogućnost njegovog sprovođenja drugo. U prevodu - 100% N E M O G U Ć E.
  • jo

    05.12.2014 09:25
    A gde je tu pečat
    A onda u stvarnosti dođeš na šalter pa nekoj polupismenoj šalteruši objasniš ovo gore što ministarka priča a onda ona odvali čuveno " pa ti idi kod nje pa nek ti onda uradi to,lepo vam kažem treba 1114 fotokopija fotokopije i nemojte zadržavati ostale ljude "
  • 05.12.2014 09:00
    Da li je moguće da postoji iko ko veruje u ova prazna i lažna obećanja? Pa ti ljudi su obećali da će u roku od 6 meseci od kada dođu na vlast biti vidljivo bolje ili će se povući. Sada je prošlo 2,5 godine i stalno je sve gore ali im ne pada na pamet da odu nego nastavljaju da lažu toliko i tako da je to neverovatno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija