Berlin poslao 11 uslova za nastavak pregovora sa EU

Berlin je Srbiji poslao 11 uslova za otvaranje poglavlja i nastavak pregovora sa EU, pišu Večernje novosti.
Berlin je Srbiji poslao 11 uslova za otvaranje poglavlja i nastavak pregovora sa EU, pišu Večernje novosti.

Kako listi navodi, ti uslovi su gotovo nemogući za Srbiju jer mnogi zadiru u status Kosova i faktički podržavaju nezavisnost pokrajine.

Među tih 11 uslova su i donošenje statuta Zajednice srpskih opština u skladu sa prištinskim zakonima, učešće Prištine u svim regionalnim forumima, prihvatanje kosovskog pasoša na granici sa Srbijom i izgradnja zidanih objekata na prelazima. Kako piše list, Beograd je zato započeo opsežnu dilomatsku akciju na mnogim adresama kako bi se što pre preformulisale briselske preporuke i kako bi što pre bilo otvoreno prvo poglavlje.

"Ukoliko bi Srbija ispunila sve što se traži, za šta su male šanse, evropski lideri bi već na decembarskom Evrpskom samitu mogli da oroče za kraj januara zakazivanje naredne međuvladine konferencije, a na kojoj bi istovremeno bila otvorena poglavlja 32 (finansijska kontrola) i 35 (o Kosovu)", pišu Novosti pod naslovom "Berlin nam poslao 11 uslova".

  • vratimo

    13.12.2014 14:23
    se
    pod okrilje pradedova-panonskih
  • v

    09.12.2014 16:27
    ma odugovačite vi i fircajte se sa tim kosovom još hiljadu godina i pravite ruske gulage po smrdiji al da više mi vojvođani izađemo iz ovog prisilnog braka jer sa vama turcima nema nikakvog suživota!
  • Kosova

    09.12.2014 16:22
    kad nas priznate a morate idemo dalje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija