Somborski čelnici se bahate na dnevnicama?

Somborskom gradskom većniku i njegovom šoferu za put u Brisel u decembru 2014. su isplaćene dnevnice od oko 1.500 evra.
Somborskom gradskom većniku i njegovom šoferu za put u Brisel u decembru 2014. su isplaćene dnevnice od oko 1.500 evra.

Od januara do septembra prošle godine, do kada su ovi podaci bili dostupni na sajtu grada, za dnevnice je gradskim čelnicima isplaćeno 1,4 miliona dinara. U decembru je za dnevnice dato skoro pola miliona dinara, ili trećina iznosa isplaćenog za pomenutih devet meseci. "Ako se uzme ovaj mesec za prosek, ispada da grad Sombor godišnje za dnevnice izdvaja 5,7 miliona dinara ili oko 50.000 evra", tvrdi Dragan Nikodijević iz Pokreta "Dosta je bilo", koji je prvi pokrenuo pitanje briselskih dnevnica.

Vozaču Zoranu Saviću na ime dnevnica dato je 130.000 dinara, a to je duplo više nego što je dobio gradski većnik za kulturu Nemanja Sarač, koga je vozio u Brisel povodom promocije Sombora. Boravak je, kako "Blic" piše, trajao duže nego što je planirano. "Građane interesuje da li je bilo neophodno da predstavnici lokalne samouprave putuju u Brisel i potroše ovoliko para. I zbog čega svi ti podaci nisu transparentniji", ističe Nikodijević.

Šofer Savić kaže da nije ništa sporno jer su dnevnice navodno pokrile i troškove putovanja, ali ne može o tome detaljnije da govori jer nema saglasnost pretpostavljenih. Ni Nemanja Sarač, koga je Savić vozio u Brisel, nije želeo da se za medije zvanično izjašnjava o ovoj temi.

Sporni put u Brisel mogao bi uskoro da dobije epilog pred odbornicima Skupštine grada jer je predsednik opozicione odborničke grupe DS Vladimir Kuzmanov na poslednjoj sednici zatražio da se razjasne sporni detalji. Odbornici su ostali bez odgovora jer zahtev navodno nije podnet pismeno u skladu sa poslovnikom.

  • zoki

    20.05.2015 09:11
    Kakva drzava takvi i celnici.
  • m.

    20.05.2015 09:09
    Srbija - zemlja alavih sluzbenih sofera.
  • dzungla

    20.05.2015 09:05
    Divljina .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina