FOTO: Bahato pregradili kanal i napravili "veštački ribnjak"

Jedan od najdrastičnijih primera ugrožavanja funkcionalnosti kanalske mreže zabeležen je na Tovarničkom kanalu u Opštini Pećinci.
Jedan od najdrastičnijih primera ugrožavanja funkcionalnosti kanalske mreže zabeležen je ovih dana na Tovarničkom kanalu u Opštini Pećinci.

 

Obilaskom lokacije utvrđeno je da je ovaj oko 13 kilometara dugačak kanal i jedan od većih u Sremu, pregrađen na dva mesta, a u koritu kanala napravljen je "ribnjak" dugačak oko pola kilometra, saopštile su "Vode Vojvodine". Do sad nezabeleženo pregrađivanje kanala na ovako drastičan način može prouzrokovati ozbiljne probleme u slučaju većih padavina, jer prevashodna funkcija Tovarničkog kanala jeste odvodnjavanje.

O radovima na pregrađivanju kanala nije obavešteno nadležno vodoprivredno preduzeće Galovica, niti poseduje bilo kakvu dokumentaciju o vodnim akta za "ribnjak" koji tu nikako ne može da bude. JVP Vode Vojvodine je obavestilo Vodnu inspekciju o ovom slučaju.

  • Manjina 57

    20.05.2015 21:08
    Ovo se nije moglo uraditi preko noći. Gde su bili nadležni koji su plaćeni da redovno obilaze kanale? A o "Vode Vojvodine" ne vredi ni pričati...Ništa me više ne iznenađuje. Setimo se samo probijanja nasipa iza Telepa, pre oko 15-20 godina, što su uradili novopečeni meštani, kako bi sebi skratili put do svojih nelegalno izgrađenih kuća (vila, tvrđava!).
  • 20.05.2015 16:42
    Pored svega, to pokazuje još nešto...
    A to je "briga" za kanal. Vode vojvodine, kojima se sliva novac od nedavnih rešenja PU za odvodnjavanje, očigledno retko ili nikako ne izlaze na teren. Lepše je iz ugodne klimatizovane kancelarije "odvodnjavati" sa partijskim drugovima.
  • Pazovcan

    20.05.2015 16:08
    Sta se cudite!? Nova Pazova i Batajnica se posle svake kise pretvaraju u mocvaru zahvaljujuci budalama od gradjana i jos gore opstinske inspekcije koja ne obavlja svoj posao kako treba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina