Smanjen broj nezaposlenih u Vojvodini

U Vojvodini je u prvih šest meseci ove godine smanjen broj nezaposlenih u odnosu na isti period prošle godine za 14.465 lica, tako da se danas na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje nalazi 182.837 lica.
U Vojvodini je u prvih šest meseci ove godine smanjen broj nezaposlenih u odnosu na isti period prošle godine za 14.465 lica, tako da se danas na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje nalazi 182.837 lica.

"U Republici Srbiji je broj nezaposlenih u poslednjih godinu dana smanjen za 27.359 lica, što znači da Vojvodina učestvuje u ukupnom smanjenju broja nezaposlenih u Srbiji sa 52,87 odsto", navode iz sekretarijata.

Ovakvom rezultatu su, kako navode u Pokrajini, značajno doprineli i konkursi za zapošljavanje Pokrajinske vlade, jer je kroz programe samozapošljavanja, novog zapošljavanja, stručne prakse i javnih radova Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova zaposleno i radno angažovano 6.038 nezaposlenih lica u proteklih godinu dana.

  • Laura iz Novog Sada

    26.07.2015 06:13
    Anonimka
    Cerka mi je na birou jos samo mesec dana,ima dvoje dece,muz je ostavio,bila neko vreme podstanar-sad ni to nije. Sta posle biroa-nikakve sanse za zaposlenje.Nece da se uclani ni u jednu partiju. Beznadje totalno.

    Samo bezanija,ako joj muz da saglasnost da vodi decu i ako joj odnekud ,,padnu,, pare,jer i za takav odlazak treba nesto para za pocetak.

    To je jedno od resenja...
  • 23.07.2015 20:53
    To su ljudi koji su dobili mađarsko državljanstvo i pobegli odavde.
  • 23.07.2015 18:18
    Rezultat i tumačenje
    Do smanjenja broja nezaposlenih sigurno dolazi, ali zbog toga što godišnje iz ove smrdije odlazi oko 30 hiljada ljudi.
    Rezultati nedavne ankete 021 govore o tome: samo 11% bi ostalo ovde. PS: na vreme su prekinuli anketu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina