Subotica: Zemljište za nemačku kompaniju - posao za Subotičane

Nemačka kompanija "Kontitek fluid Srbija", po odluci subotičke skupštine, moći će da proširi proizvodnju i u naredne tri godine zaposli 500 novih radnika u Privrednoj zoni Mali Bajmok.
Nemačka kompanija "Kontitek fluid Srbija", po odluci subotičke skupštine, moći će da proširi proizvodnju i u naredne tri godine zaposli 500 novih radnika u Privrednoj zoni Mali Bajmok.

Gradska skupština juče je usvojila Elaborat o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta bez naknade kompaniji "Kontitek fluid Srbija", čime se stvaraju pretpostavke za dalje ulaganje te nemačke kompanije.

Član Gradskog veća zadužen za privredu Nebojša Daraboš rekao je da se time stvaraju pretpostavke za dalje investiranje, a koje će u smislu ulaganja, zapošljavanja, poreza i doprinosa doneti benefite veće od procenjene vrednosti tog zemljišta.

- U Subotici za privrednike i investitore u Privrednoj zoni imamo dobre uslove za rad i to je velika stvar za svakog budućeg investitora - rekao je Darboš na sednici.

Jedan od najvećih svetskih dobavljača u auto-industriji, kompanija Kontinental, potpisala je početkom jula s Vladom Srbije Memorandum o razumevanju, što će omogućiti zapošljavanje novih 500 radnika i investiciju od 17 miliona evra.

Obaveza te kompanije jeste da u naredne tri godine zaposli 500 radnika, s tim što bi nova fabrika trebalo da bude otvorena u drugoj polovini godine.

Kompanija Kontinental u Subotici posluje od 2011. kada je uz investiciju od 11 miliona evra zaposlila 650 radnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina