Subotica: Gradnja tehnološkog parka za mala i srednja preduzeća

Gradsko veće u Subotici usvojilo je odluku o kupovini 22 hektara zemljišta na teritoriji bivše fabrike "Zorka"  gde će biti izgrađen tehnološki park za mala i srednja preduzeća.
Gradsko veće u Subotici usvojilo je odluku o kupovini 22 hektara zemljišta na teritoriji bivše fabrike "Zorka"  gde će biti izgrađen tehnološki park za mala i srednja preduzeća.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai kaže da će Subotica ove godine "Zorkakopu" sadašnjem vlasniku isplatiti dva miliona, a do kraja 2016. još 19 miliona dinara. Za novac za sanaciju tla, zbog decenijskog zagađenja hemijske industrije, grad će konkurisati kod fondova EU za prekograničnu saradnju sa mađarskim Kečkemetom.

- Privrednici će po identičnim uslovima po kojima smo kupili zamljište moći da kupe kvadrat za manje od dva evra. Uslov će biti da to urade bez špekulacija, da plac privedu nameni, zaposle određeni broj ljudi - kaže Maglai.

U gradskoj upravi kažu da analize pokazuju da je zemljište zagađeno samo na pojedinim mestima. Tek nakon detaljnijih analiza moći će da govore o tome koliko će sanacija koštati i kada će biti završena.

  • prvak

    25.11.2015 23:42
    Nema
    Nema ugradnje bez izgradnje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina