Zrenjanin: Stečajni upravnik oglasio novu prodaju Jugoremedije

Radovan Savić, stečajni upravnik "Jugoremedije", oglasio je novu prodaju fabrike lekova.

Početna cena iznosi 1,9 milijardi dinara.

– Ovog puta imovina će se prodavati javnim nadmetanjem, a cena je polovina procenjene vrednosti – rekao je Savić za portal zrenjaninski.com. U prethodnim pokušajima prodaje, metod je bio javno prikupljanje ponuda. 

Na prodaju je ponuđen industrijski kompleks fabrike, pripadajuća oprema, jedan stan, 28 vozila, inventar… Prodaje se i intelektualna svojina – 21 žig za lekove, kao i parnica koja se vodi pred Privrednim sudom u Zrenjaninu za povraćaj dozvola za stavljanje 22 leka u promet.

Javno nadmetanje održaće se 5. novembra, a da li će ovog puta biti zainteresovanih znaće se nedelju dana ranije, do kada traje rok za otkup dokumentacije.

  • Pavle

    05.10.2018 15:28
    stevaapoteka@gmail.com
    Dakle, fabrika ce pripasti nekom za bagatelu, akcionari ce definitivno ostati bez icega, radnici mozda izvuku neki zanemarljiv deo zaostalih plata (o porezima i doprinosima da i ne pisem) .Niko kriv, rukovodstvo iz doba socijalizma - nikad procesuirano zbog zataskavanja kardinalnih cinjenica pre prve privatizacije, niti kontroverzni biznismen koji je naduvanim fakturama za sirovine "dokapitalizovao" nekih 20% vrednosti firme a ni "radnicki vodja" koji je zaduzio Jugoremediju za neverovatnih 27 miliona eura.Vise ne verujem da ce bilo ko biti zakonski procesuiran ali ce sramota ostati zauvek kako nad sudbinama upropastitelja i pljackasa Jugoremedije, tako i nad nasim, radnickim i akcionarskim, jer se nisno uspeli izboriti za nasa i prava nase dece.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina