Venčali se otac i usvojeni sin, sad su srećan par

Mnogi homoseksualci u Americi su se odlučivali na korak da jedan od partnera u vezi usvoji onog drugog, kako bi stekli legalna prava za gej brak.
Mnogi homoseksualci u Americi su se odlučivali na korak da jedan od partnera u vezi usvoji onog drugog, kako bi stekli legalna prava za gej brak.

Takav je slučaj i Bila Novaka (76) i Normana Mekartura (74) koji se upoznali u Njujorku pre 52 godine.

Pre 15 godina, Bil i Norman su potpisali papire o usvajanju, jer je to u Pensilvaniji, u koju su se preselili iz Njujorka, bio jedini način da imaju legalna prava.

Međutim, obojica su penzioneri i zagazili su već u osmu deceniju života, pa su se često brinuli šta će se desiti ukoliko jedan od njih umre.

Danas su u Pensilvaniji dozvoljeni istopolni brakovi, a Bil i Novak su konačno uspeli da se venčaju.

"Neverovatno sam srećan, to je jedino što mogu da kažem. Vredelo je čekati", rekao je Norman.

  • Jonsi

    03.06.2015 11:09
    Naslov?
    Ako nekog interesuje navedeni par je živeo zajedno do penzije (u vanbračnoj zajednici), a kada su se preselili u deo Amerike koji ne priznaje takvu vrstu zajednice za dva muškarca advokat im je predložio da jedan usvoji drugog kako bi mogli da ostvaruju bar deo prava, tipa ako se jedan razboli da drugi može da ga leči svojim osiguranjem itd.
    Kada je dozvoljen istopolni brak, konačno su mogli pred zakonom da imaju sva prava kao i drugi parovi u braku i odlučili su da se uzmu.

  • 03.06.2015 10:10
    Mućka
    @Jonsi - Naslov?: Izvini, ali u Americi svaka osoba je zdrastveno osigurana. Ako nije zaposlena, država finansira osiguranje kao kod nas. Po tvome ispada da svako ko je neoženjen i singli, nema nikakva prava, što je totalno besmisleno. Pretpostavljam da je posredi neka mućka i prevara kako bi došli do koristi zloupotrebljavajući zdrastveno osiguranje samo jednog od njih. Ili je zaista bolesna perverzija u pitanju.
  • 03.06.2015 09:48
    naslov
    Iz komentara se vidi koliko je ljudi pročitalo tekst. Površni mediji - površni čitaoci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.