Par kornjača "raskinuo" posle 115 godina veze

Dve kornjače u austrijskom zoo-vrtu okončale su romansu dugu 115 godina.

Dve kornjače u austrijskom zoo-vrtu okončale su romansu dugu 115 godina.

Bibi i Poldi bili su u "vezi" više od veka, ali sada uprava Zoo vrta u Klagenfurtu kaže da su raskinuli.

Upravnica vrta Helga Hap rekla je za austrijsku štampu da su zaposleni već neko vreme primećivali da Bibi i Poldi nisu u dobrim odnosima, a sve je kulminiralo kada je Bibi "krvnički" ujela Poldija i odgrizla mu komadić oklopa.

Dve džinovske kornjače bile su zajedno još otkada su bile mladunci, a u Zoo vrt u Klagenfurtu duošli su iz Bazela pre 36 godina.

Nije poznato koje "nepremostive razlike" su dovele do raskida veze duge više od veka, ali uprava vrta nada se da će Bibi i Poldi uspeti da se pomire.

"Stručnjaci kažu da je izuzetno retko da se dve životinje 'posvađaju' nakon decenija provedenih zajedno, pa se nadamo da ćemo uspeti da ih pomirimo. Do tada, međutim, biće u odvojenim kavezima", rekla je Hapova.

  • Joca

    13.06.2012 17:05
    c c c
    Mora da je upoznala nekog brzeg. :)
  • erotoman

    13.06.2012 07:46
    sexoman
    Mora da je Poldi postao previse neaktivan. Ne dize mu se vise, mislim, sa kreveta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.