Ženske tašne prljavije od wc-a

Ženske tašne kontaminirane su bakterijama znatno više nego prosečan toalet, otkrila je nova studija.
Ženske tašne kontaminirane su bakterijama znatno više nego prosečan toalet, otkrila je nova studija.

Testovi su pokazali da jedna od 5 torbi poseduje ručke koje su dom tolikom broju bakterija da poseduju opasnost po ljudsko zdravlje.

Istraživanje je takođe otkrilo da je najprljavija stvar koja se u tašni nalazi krema za ruke – jedna bočica kreme za ruke može da sadrži više bakterija neko WC šolja.

Malo bolje stanje je sa karminom i maskarom.

Testovi su takođe pokazali da kožne tašne sadržen najviše bakterija zbog svoje sunđeraste teksture koja pruža savršene uslove za rast i širenje bakterija.

Istraživači napominju da bi žene trebalo da redovno čiste svoje torbe i ruke sa antibakterijskim gelovima ili maramicama kako bi sprečile međusobno kontaminaciju.

Tašne redovno dolaze u kontakt sa našim rukama i brojnim drugim površinama tako da je rizik od prenošenja bakterija izuzetno velik, posebno ako se torba retko čisti.

Kada se bakterije nađu na torbi one bez problema mogu da se prenose dalje na druge površine uz pomoć ruku.

  • Ljubavnik

    15.05.2013 06:27
    @Anonimus
    Nista strasno. Ionako se nisam prao dve nedelje.
  • riblja čorba

    14.05.2013 21:46
    A što većina nosi rezervne gaćice u vreme menstruacije, pa onda kada ih zameni, te nošene samo smota i strpa u tašnu dok ne stigne kući da ih ubaci u mašinu za veš.

    Za to vreme se bakterije lepo razmile po karminu, ajlanjneru, češljevima, šnalama, puderu, ogledalcima, novčaniku, labelu, mobilnom i po sto drugih stvari koje nose u tašnama.
  • 14.05.2013 17:54
    Strasno!
    I zamislimo scenario, da jedna takva dama uhvati komtaminiranom rukom penis svog ljubavnika!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.