Studenti u znak protesta na predavanjima bili u donjem vešu

Studenti Fakulteta u Kapošvaru na jugozapadu Mađarske danas su u znak protesta zbog pravila o oblačenju predavanjima prisustvovali samo u donjem vešu.
Studenti Fakulteta u Kapošvaru na jugozapadu Mađarske danas su u znak protesta zbog pravila o oblačenju predavanjima prisustvovali samo u donjem vešu.

U pismu upućenom studentima, rektor Univerziteta naveo je da se moraju poštovati konzervativna pravila oblačenja - jakna, bluza i pantalone za muškarce, a za devojke duže suknje - kada se prisustvuje predavanjima ili ispitima.

"Od 1. oktobra na Univerzitetu su zabranjene mini suknje, papuče, jaka šminka, nepristojni modni detalji ili zapušteni nokti i kosa", navodi se u pismu.

Rektor je odobrio manje odeće tokom toplijih dana, što je i nagnalo neke od studenata da pokrenu protest u donjem vešu.

"Bili smo odgovarajuće obučeni na predavanju, ali je u prostoriji bilo previše toplo, pa smo skinuli deo odeće, kao što je i dozvoljeno", rekao je jedan od studenata.

Među "demonstrantima" bilo je i muškaraca i žena. Studenti planiraju da nose papuče i peškire za plažu na novom protestu zakazanom za 7. oktobar.

  • 03.10.2013 19:19
    Vest a nijedna slika :(
  • Srbijanac

    03.10.2013 18:23
    Rektor je peder

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.