VIDEO: Britanac hranu pretvara u alkohol

Telo Britanca Metjua Hoga sve što pojede pretvara u stopostotni alkohol.
Telo Britanca Metjua Hoga sve što pojede pretvara u stopostotni alkohol.

Hog je često patio od mamurluka čak i kad ne bi popio na kap alkohola. Metju Hog ima vrlo redak sindrom zvani "auto-pivara" zbog koga mora pomno da pazi šta jede i pije kako bi ostao trezan. Naime, u njegovom tankom crevu kvasac suviše nabubri pa sve što Metju pojede pretvara u čist etanol koji se zatim apsorbuje direktno u njegov krvotok.

Punih 20 godina lekari nisu znali šta uzrokuje konstantno pijanstvo i mamurluk gospodina Hoga. Dovoljno je da pojede malo pirinča i uskoro će se osećati kao da je popio tri boce vina. Njegova porodica je potrošila celu svoju ušteđevinu, vrednu 50.000 funti, ne bi li se otkrilo šta uzrokuje Metjuovo stanje.

Hog, 34-godišnjak iz Midlsboroa, kaže: "Svaki put kad jedem hleb, krompir ili pirinač moje telo proizvodi stopostotni alkohol koji zatim putuje mojim venama".

Tvrdi kako je mnogo puta, još kao dete, pretrpeo pijanstva i mamurluke, a da prethodno nije popio ništa alkoholno. Zbog svog stanja je morao da prekine studiranje. "Više ne pijem alkohol uopšte", rekao je. "Imam svoju privatnu pivaru u telu koje ne može da podnese dodatni alkohol, a i nema smisla plaćati pića kad mogu da proizvedem svoja".

Sada, kad je napokon otkrio zbog čega se njegovo telo ponaša tako čudno, Hog može da drži situaciju pod kontrolom pridržavajući se stroge dijete koja isključuje neka od najuobičajenijih jela, poput bilo kakvog oblika brze hrane ili slatkih pića.

  • *void

    07.10.2013 09:51
    Deluje zdravo
    Deluje zdravo za coveka koji je ceo zivot neprestano 'pio' alkohol. Zanimljivo bi bilo citati analizu zdravstvenog stanja nakon detaljnog medicinskog pregleda...
  • konus

    06.10.2013 20:15
    blago njemu
    Ja se smrzo i prehladio dok sam ispekao šljivu.
  • Boki NS

    06.10.2013 18:37
    Ja kad bi popio 100% alkohol, odmah bi to pretvorio u hranu...

    ....koju sam prethodno pojeo tog dana...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.