Novogodišnji vatromet sa mirisom jagoda i jestivim konfetama

Dva britanska stručnjaka kulinarstva odlučila su da Londoncima za Novu godinu prirede multisenzorni događaj, sa snegom koji miriše na breskve, jestivim konfetama sa ukusom banane i crvenim vatrometom iz koga se širi miris jagoda.
Dva britanska stručnjaka kulinarstva odlučila su da Londoncima za Novu godinu prirede multisenzorni događaj, sa snegom koji miriše na breskve, jestivim konfetama sa ukusom banane i crvenim vatrometom iz koga se širi miris jagoda.

Kada 31. decembra u ponoć sat bude otkucavao poslednje minute stare godine, stanovnici Londona okupljeni duž Temze doživeće jedan sasvim drugačiji vatromet nego prethodnih godina.

Za prelazak u 2014, nebo nad britanskom prestonicom će biti puno šarenih eksplozija, ali i najrazličitijih mirisa. Za to su se pobrinuli kulinarski stručnjaci Sem Bompas i Hari Par koji su smislili prvi "multisenzorni vatromet".

Njihov cilj je da novogodišnju noć ispune primamljivim mirisima voća i da stanovnicima pruže iskustvo koje će pokrenuti sva njihova čula. "Shvatili smo da niko pre nas nije pokušao tako nešto i pomislili da bi to bila genijalna ideja", rekao je Sem Bompas "Dejli mejlu", dodajući da su u projekat bili uključeni pirotehničari, stručnjaci za ukuse, muzičari, inženjeri i eksperti za bezbednost i zdravlje.

"Kroz vazduh će lebdeti narandžasti mehurići iz kojih će se pri pucanju, širiti miris pomorandže. Sneg sa mirisom breskve padaće sa neba, kao i jestive konfete s ukusom banane", naveo je on.

Oni koji će Novu godinu dočekati kod kuće moći će ceo ovaj spektakl da prate u direktnom prenosu na televiziji.

"London uživa reputaciju grada kreativnosti i inovacije, grada koji pruža najneobičnija iskustva. Novi pristup novogodišnjoj proslavi samo će obogatiti magiju te noći", rekao je Boris Džonson, gradonačelnik Londona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.